Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman?

Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman?
Galatasaray Beşiktaş maçı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Taraftarlar bu maça kilitlendi. Galatasaray Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte son detaylar...

Galatasaray Beşiktaş maçı Beşiktaş için şampiyonluk yolunda son engellerden biri, Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta oynanacak? Galatasaray sahasında lider Beşiktaş'ı ağırlıyor, Beşiktaş'ın zirveyi bırakmamak için hedefi mutlak 3 puan. Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman oynanacak sorusu futbolseverleri meraklandırmaya başladı. Süper Lig'in 32. hafta maçında Türk Telekom Arena'da oynanacak Galatasaray Beşiktaş maçı, 8 Mayıs 2016 Pazar günü saat 20:00'de başlayacak.

İLK MAÇTA NE OLMUŞTU?

Dev derbide ilk maç Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmış, Sneijder'in golüyle 1-0 öne geçen Galatasaray skoru koruyamayarak Gökhan Töre ve Mario Gomez'in ayağından gelen gollerle 2-1 mağlup olmuştu.
ŞENOL GÜNEŞ’İN GALATASARAY KARNESİ

Şenol Güneş, derbide 37. kez Galatasaray'a karşı mücadele edecek. Tecrübeli hoca, bundan önceki 36 maçta 10 galibiyet, 10 beraberlik ve 16 mağlubiyet yaşadı. Güneş, Galatasaray deplasmanlarında 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Siyah beyazlıların başındayken Cim-Bom'a karşı 1 maça çıkan Güneş, sezonun ilk yarısındaki maçı 2-1 kazanmıştı.
Derbi öncesinde oyuncularının sadece Galatasaray maçı ve şampiyonluğu düşünmesini isteyen Şenol Güneş,Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nin dış dünyayla ilişkisini kesti.Hafta içi yapılan antrenmanlarda en az bir antrenmanı basına açan deneyimli çalıştırıcı, antrenmanları hem basına kapattı, hem de misafirlerin girmesini engelledi.

Galatasaray, Süper Lig’in 32. haftasında Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün gerçekleştirdiği antrenmanla devam etti.  Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası’nda Teknik Direktör Jan Riekerink yönetimindeki idman, ısınma ve çabukluk hareketleriyle başladı. Topla adaptasyon çalışmasının ardından ise antrenmanın ana bölümünde içinde taktik çalışmaların da yer aldığı 11’e 11 çift kale maç gerçekleştirildi. 

Öte yandan Semih Kaya’nın tedavisine devam edilirken, Aurelien Chedjou, tedavisinin ardından takımdan ayrı özel program dahilinde çalışmalarını sürdürdü. 
Galatasaray, yarın akşam saat 17.00’de Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapacağı antrenmanla Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamlayacak. 

DURSUN ÖZBEK'TEN DERBİ YORUMU

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında 8 Mayıs Pazar günü sahalarında yapacakları Beşiktaş derbisinin dostluk içinde geçmesini temenni ettiğini söyledi.
ULEB Avrupa Kupası şampiyonu Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'nın isim sponsorunu ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Özbek, derbiyle ilgili, "Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın oynadığı derbiler, Türkiye için çok önemli. Pazar günü de bu derbilerden bir tanesi oynanacak." dedi.

Özbek, derbinin takımlar açısından önemine vurgu yaparak, "Her iki takım için de çok önemli bir maç. Beşiktaş için ne kadar önemliyse, bizim için de o derece önemli. Hedeflerimiz var. Hak eden takımın kazanmasını temenni ediyorum. Özellikle de Galatasaray'ın kazanmasını istiyorum." diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını hatırlatan Özbek, "Galatasaray-Fenerbahçe maçları, her türlü konunun üzerinde. UEFA ile ilgili olsun olmasın, önemini hiçbir zaman kaybetmezler. Dostça, iki büyük takımın mücadelesini seyredeceğiz. Önemli bir final. Bu sezon çok renkli bir şekilde bitmiş olacak. Sezonun sonuna doğru Galatasaray-Beşiktaş derbisi, daha sonra Galatasaray-Fenerbahçe finali oynanacak. Önemli ve güzel olaylar. Dostça geçeceğini ümit ediyorum. Öyle de olması lazım." ifadelerini kullandı.

ESKİ BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULARDAN DERBİ DEĞERLENDİRMESİ

Beşiktaş'ın eski futbolcularından Ali· Gülti·ken, siyah-beyazlı takımın, Spor Toto Süper Lig'de 8 Mayıs Pazar günü Galatasaray ile yapacağı derbiden galip ayrılacağına inandığını söyledi.
AA muhabirine açıklamada bulunan Ali Gültiken, Süper Lig'in bu sezonki en üretken takımı olarak gösterdiği Beşiktaş'ın, sarı-kırmızılı takım karşısında çok fazla zorlanmayacağını savundu.
Galatasaray'ın savunmada sıkıntı yaşadığını anlatan Gültiken, şunları kaydetti:
"Galatasaray'ın defansı da takım savunması da Beşiktaş'a nazaran zayıf. Beşiktaş, ligin en çok pozisyon üreten takımı olarak galip gelecektir. Sosa, Oğuzhan Özyakup, Gomez ve Quaresma derbide Beşiktaş'ın en büyük kozları olacaktır. Maçın Beşiktaş'ın pozisyon üretkenliği içinde geçeceğine inanıyorum. Beşiktaş'ın kazanacağını düşünüyorum."

- Feyyaz Uçar: "Sosa'nın performansı belirleyici olacaktır"

Beşiktaş'ın eski golcülerinden Feyyaz Uçar da derbi maçın kolay geçmeyeceği·ni·, Sosa'nın skor üzerinde belirleyici olacağını iddia etti.
Feyyaz Uçar, "Beşi·ktaş'ın artık tecrübeli· bi·r kadrosu var. 2-3 yıldır bi·r arada oynuyorlar. Beşi·ktaş'ta Sosa'nın performansı belirleyici olacaktır. Oğuzhan önemli· bi·r futbolcu ancak tam isti·krar sağladığını düşünmüyorum. Bazı maçlarda çok iyi· performans gösteri·yor ancak kötü oynadığında da takımı eksi·k bırakıyor." dedi

Beşi·ktaş'ın son yıllarda şampi·yonluğu son haftalarda kaybettiğini hatırlatan Uçar, "Bu sezon şampi·yonluğu kazanırsa birkaç sene üst üste şampi·yon olur di·ye düşünüyorum. Şampi·yonluk, uzun süre gol atamayan bi·r forvet oyuncusunun gol attıktan sonra açılmasına benzer." ifadeleri·ni· kullandı.

Beşi·ktaş'ın gücünün hücum hattından geldi·ği·ni· vurgulayan si·yah-beyazlı eski· futbolcu, "Beşi·ktaş, defanstaki· sorunu bir türlü çözemedi·. Son 3 maç kalmış, stoperde ki·mi·n oynayacağı hala muamma. Şenol Güneş belki· son maçtaki· 11'i bozmamak adına Tosi·c'le maça başlayabilir." şekli·nde konuştu.

- Ulvi Güveneroğlu: "Defansta dikkatli olması lazım"

Beşiktaş'ın eski savunma oyuncularından Ulvi Güveneroğlu, siyah-beyazlı ekibin, Galatasaray maçında savunmasına dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi.
Siyah-beyazlıların defansta sıkıntı yaşadığını vurgulayan Güveneroğlu, "Beşiktaş'ın bundan önceki maçlarda yaptığı savunma hatalarını yapmaması gerekiyor. Hücumda ne kadar iyiyse defansta o kadar sıkıntı yaşıyorlar. Bu konuda Beşiktaş'ın dikkatli olması lazım." değerlendirmesinde bulundu. Şampiyonluk yolunda Beşiktaş'ın çok önemli bir maça çıkacağının altını çizen Ulvi Güveneroğlu, "Derbilerin stresi ve gerginliği bol oluyor ama Beşiktaş'ın önemli oyuncuları var. Orta sahada çok etkililer ama defansta bireysel hatalar dikkat çekiyor." şeklinde görüşlerini aktardı.

- Rüştü Reçber: "Beşiktaş'ın pozisyon sıkıntısı yok"

Bir dönem Beşiktaş'ın da kalesini koruyan Rüştü Reçber ise siyah-beyazlı ekibin pozisyon üretme konusunda başarılı olduğunu ve bunu derbide de sürdüreceğini savundu.
Beşiktaş'ın şampiyonluk için mutlaka kazanmak zorunda olduğu bir karşılaşmaya çıkacağını vurgulayan eski milli kaleci, şöyle konuştu:

"Pozisyon bulmada sıkıntı yaşamaması siyah-beyazlılar adına bir avantaj. Beşiktaşlı oyuncular bu haftalarda kaybedilecek puanın şampiyonluğu kaybettireceğini düşünerek oynayacak. Futbolcular sonuca endeksli bir maça çıkacak. Bu yüzden siyah-beyazlıların alışmış olduğumuz futbolundan farklısını oynadığını görürsek şaşırmayalım." Rüştü Reçber, derbi maçın Galatasaray açısından da büyük önem taşıdığını anlatarak, "Galatasaray açısından derbi, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak adına önemli bir maç. Aynı zamanda Galatasaraylı oyuncular sadece prestij için değil kalitelerini ve birikimlerini göstermek için oynayacaklardır." ifadelerini kullandı. Sosa, Oğuzhan Özyakup, Gomez ve Quaresma'nın derbi maçta ön plana çıkmasını beklediğini belirten Rüştü Reçber, Galatasaray'da da adından söz ettirecek ismin Podolski olabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.