Binali Yıldırım: 'Şimdi sıra başkanlıkta'

Binali Yıldırım: 'Şimdi sıra başkanlıkta'
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Yolları açtık, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine giden vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran hizmetleri teker teker tamamladık. Şimdi sırada başkanlıkta" dedi.

Malatya’daki toplu açılış töreninde konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, esprili mesajlar verdi. 

Bakan Yıldırım, “Allah’ına gurban Malatya. Gadanızı alayım gadanızı” diyerek konuşmasına başladı. Alandakilerin “Malatya sizinle gurur duyuyor sloganı atması üzerine Yıldırım, “Maşallah, coşku müthiş. Biliyorum sabırsızlığınızı, sözü, sözün ustasına bırakacağım. Ancak, birkaç cümle söylemem lazım” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yola çıkarken, Türkiye'yi kalkındıracaklarını, ülkeyi erişilen, ulaşılan muasır medeniyetler seviyesine çıkaracakları sözünü hatırlatan Yıldırım, “Hava yolunu halkın yolu yapacağız. İletişim yolları ile insanların hayatını kolaylaştıracağız. Yolları böldük, milleti, hayatları, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama ülkeyi böldürtmeyiz. Türkiye’yi milleti bölmeye çalışanların da canına okur Malatya. Malata’ya Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 13 yılda, 3.5 kat trilyonluk yatırım yaptık. Tüm bakanlıklarımız olarak, yatırımın tutarı 16 kat trilyonu buldu” diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇAĞRISI

Binali Yıldırım, Malatyalılara başkanlık sistemi konusunda hazır olup olmadıkların sordu. Yıldırım, “Cumhurbaşkanları, başbakanlar çıkaran, birliğin, kardeşliğin, beraberliğinin teminatı olan Malatya’ya ne yaparsak yeridir, ne yaparsak hakkıdır. Yollar tamam, hava yolları tamam, iletişim yolları akıl yolları tamam. Önemli bir işimiz var hazır mısınız? Yolları açtık, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine giden vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran hizmetleri teker teker tamamladık. Şimdi sırada başkanlıkta. Malatya, başkanlık sistemini getirmeye hazır mı. Malatya’dan yükselen bu ses dalga dalga Türkiye’nin her köşesine ulaşacak ve Türkiye’nin geleceğini inşa edecek” dedi. Paralel Yapı’ya da gönderme yapan Yıldırım, “İç ve dış düşmanlar, paraleli yamuğu, bölücüsü kim olursa olsun, bu milletten hak ettiği cevabı alacaktır. Burada dalgalan al bayraklar, kükreyen Malatya sesi Türkiye’nin sesidir. Lafı uzatıp, zurna yapmaya lüzum yok. İşte hizmet işte millet, işte Malatya. Bu eserler hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ OYLAMASINA MALATYA'DAN START TALEBİ

Kürsüye çıkan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi oylamasının da Malatya’dan verilmesini talep etti. Tüfenkci, “Sayın Cumhurbaşkanım, şehrimizi onurlandırdınız. Önemli siyasi kararların alındığı dönemde Malatya’da ağırlamakta onur duyuyoruz. Ülkemizin yeni bir yükselme dönemine girdiği bu süreçte, Sayın cumhurbaşkanımızın geldiği ilk şehrin Malatya olması Malatya’ya bir işarettir. İnşallah Yeni anayasa ve başkanlık oylamasının startını da Malatya’da vermeyi bizleri Allah nasip eder. Malatya’nın en güzel en ayırt edici özelliklerinden birisi hoşgörüdür. Farklı kültürlerin bir arada yaşayabilmesidir. Mazi aynayı ibrettir. Maziyi unutan istikbalde yolunu şaşır. Bugün inşa edilen eserler ve politikalar da, yarının mazisini oluşturacaktır. Bizler dünyanın ve tarihin en büyük medeniyetini kurmuş insanların evlatlarıyız. İnşallah biz Malatyalılar, cumhurbaşkanlığımız liderliğinde başlayan yeni dönemde tarihimizden aldığımız feyiz ve davamızla devam edeceğiz. Bizler bu davanın bir neferiyiz” diye konuştu. Ortadoğunun Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere Türkiye gibi ise bir ülkeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tünfenkci, “Hedefler, sözler önemlidir. Davalar önemlidir. Hepimiz bu davaya gönül verdik. Tüm dünyaya ve Türkiye düşmanlarına en net şekilde kendini gösteren milli irade Davos’ta ‘one minute’tur, Mısır’da Rabiadır. Teröre başkomutan olarak, kendini göstermektir. Milletimiz buna güzel bir isim verdi. Millet sağlam irade dedi. Sağlam irade diyor, sağlam irade diyecek. Millet kararlılıkla yürümeye devam edecek. Kim nerede çelme takmaya çalışırsa çalışsın, hangi ihanet içerisinde olursa olsun, biz yolumuza devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım, ülkemiz Sizin liderliğinde ülkemiz, bölgemizde güçlü bir döneme girdi. Size bu coğrafyanın ihtiyacı var. Bugünün geleceğin güzel günlerin başlangıcı olduğuna inanıyoruz, yanınızdayız, arkanızdayız, sizinle birlikte yürüyeceğiz. Biz biliyoruz ki, bu davaya çocuklarınız, tüm ülke çocukları için, Türkiye için, mücadele ediyorsunuz. Tüm Malatya’da sizin yanınızdadır. Yeni yatırımlarımızın Malatya’mıza ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKANIN SESİ KISILDI

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise yaptığı konuşmasında yapılan açılacak tesis ve hizmetlerin tutarı hakkında kısa bir bilgi vererek, hayırlı olmasını diledi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında hizmete girecek olan belediyenin 7 büyük Tesis ve Proje hakkında bilgi verdi. Konuşmasında esnasında sesi kısılan Başkan Çakır, sesi tonunu ayarlayabilmek için su içip, konuşmasına kısa aralar verdi. Tekrar konuşmasına başlayan Başkan Çakır, belediye tarafından Spor ve Yaşam merkezi, Nikah Sarayı, Kernek Külliyesi, Sanat Sokağı, Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı, Hürriyet Parkı, Turgut Özal tabiat Parkı, Trambüs projesini anlatmak istedi. Tüm çabalarına rağmen sesi konuşmasına müsaade etmeyince Başkan Çakır, “Sesim çok müsaade etmediği için konuşmayı kısa tutayım. Bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi büyük bir coşkuyla karşıladınız. Sizleri Allah’a emanet ediyorum. Saygılar sunuyorum” diyerek konuşması bitirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.