Galatasaray Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak ?

Galatasaray Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak ?
Galatasaray Beşiktaş maçı için nefesler tutuldu. Taraftarlar artık maç saatini bekliyor. Peki, Galatasaray Beşiktaş maçı saat kaçta hangi kanalda başlayacak. İşte derbi ile ilgili detaylı bilgiler...

73 puanla Süper Lig'in zirvesinde yer alan ve Fenerbahçe'ye karşı 3 puanlık bir avantaja sahip olan Beşiktaş'ın tek amacı derbiden galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yürüyüşüne devam etmek.

2009 sezonundan bu yana şampiyon olamayan Beşiktaş, 7 yıldır ilk kez son üç haftaya lider girdi ve ayağına kadar gelen bu fırsatı kaçırmamak için tüm gücünü ortaya koyacak. Fenerbahçe'nin durumuna bakmaksızın son üç maçta 3 galibiyet veya 2 galibiyet bir beraberliğe şampiyonluğunu ilan edecek olan Beşiktaş, mağlubiyeti kesinlikle aklından geçirmiyor.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN GALATASARAY UYARILARI: ''RAKİBİN DURUMUNA BAKMA, DERBİ HER ZAMAN DERBİDİR''

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, derbide maçın başından sonuna kadar sıfır hata istiyor. Şampiyon olmak için hata yapacak ve bunu telafi edecek bir durumda olmadıklarını belirten tecrübeli hoca, maç öncesinde yapılacak en büyük yanlışın Galatasaray'ın ligdeki durumuna bakarak değerlendirmek olacağının altını çizdi.

Galatasaray'ın bu sezon ligde kötü bir görüntü vermesine rağmen, derbi tarihlerine bakıldığında her zaman ilginç ve sürpriz sonuçların alındığını belirten Güneş, asla Galatasaray'ı hafife almak gibi bir hataya düşmemeleri gerektiğini her fırsatta oyuncuların beynine kazıdı.

HÜCUM PLANI ''HIZLI OYNA AMA GERİDE AÇIK VERME''

Hafta boyunca videolardan Galatasaray'ın maçlarını seyrettirerek rakibin açıklarını ve hücum organizasyonlarını oyuncularına ezberlettiren Şenol Güneş, hücum planını ''hızlı oyna ama geride açık verme'' olarak belirledi.

Bol paslaşmalı ve yardımlaşmalı oyun tarzını sahaya yansıtmaları halinde maçı koparacaklarını düşünen teknik adam, Galatasaray'ın hücumda kaptırdığı toplarda geride çok açık verdiğini belirterek defans arkasına atılacak toplarla sonuca gitmeyi düşünüyor. Bu konuda en büyük görevi Quaresma, Sosa ve Oğuzhan'a veren Şenol Güneş, bu üçlünün topu kaptığı anda Gomez'i defans arkasına kaçırmalarını istiyor. Gomez'in defans arkasına yapacağı koşularda ise Olcay Şahan, hızlı hücuma çıkarak forveti destekleyecek sürpriz isim olacak.

SNEIJDER, YASİN VE SELÇUK'A ŞUT ATTIRMA

Sarı kırmızılı takımın hücum silahlarına özel önlem almayacak olan Şenol Güneş rakibini alan savunması ile durduracak.

Orta saha ve defans oyuncularını Sneijder,Yasin ve Selçuk İnan'ın atacağı şutlara karşı özel olarak uyaran Güneş, bu oyunculara şut imkanı yaratmamaları için yakın markajda olmalarını ve topla her buluşmalarında kademeli olarak karşılarında mutlaka bir oyuncunun olmasını istedi.
Kadroda değişiklik yok

Tecrübeli teknik adam Galatasaray karşısına Kayserispor maçının kadrosundan bir değişiklik yapmadan çıkacak.

Kaleyi her zamanki gibi Tolga Zengin'e teslim edecek olan Güneş'in savunma dörtlüsü Beck - Marcelo - Tosic - İsmail orta sahası Atiba - Oğuzhan - Quaresma - Sosa - Quaresma ve forveti Mario Gomez olacak.

GALATASARAY BEŞİKTAŞ DERBİ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA OYNANACAK?
Spor Toto Süper Lig'in 32.haftası kapsamında oynanacak Galatasaray Beşiktaş maçı 08 Mayıs Pazar günü, saat 20:00'da, Lig TV kanalından canlı izlenebilecek. Karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetirken, yardımcılıklarını Serkan Ok ve Esat Sancaktar üstelenecek.


Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala 73 puanla zirvede yer alan ve ikinci Fenerbahçe'nin 3 puan önünde bulunan siyah-beyazlı takım, Galatasaray ile oynayacağı kritik derbiden galibiyetle ayrılarak, şampiyonluk yolundaki avantajını korumayı hedefliyor.Beşiktaş, ligi ilk 5 sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılım hakkını elde etmeyi hedefleyen, 45 puan ve averajla 6. sırada bulunan Galatasaray ile sezonun ilk yarısında oynadığı derbiyi 2-1 kazanmıştı.

SON 5 MAÇTA GALATASARAY ÜSTÜN
Beşiktaş, bu sezon öncesi geçen sezonlarda derbilerde aldığı kötü sonuçlar sebebiyle eleştiriliyordu. Bu sezon ise Teknik Direktör Şenol Güneş'in takımın başına gelmesiyle derbi kazanmaya başlayan Kara Kartal da bu olumlu tablo sezona yansısa da geçen sezonların istatistikleri Beşiktaş'ın derbilerde rakiplerine göre geride olduğunu gösteriyor. Özellikle Galatasaray ile oynanan son 5 maçta 4 mağlubiyet alan siyah-beyazlılar, sadece bu sezonun ilk yarısında oynanan maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu 5 maçta Galatasaray, siyah-beyazlı kaleye 9 gol atarken, Beşiktaş ise rakibine sadece 2 gol atabildi.

DEPLASMAN KARTALI
Beşiktaş, yarın Galatasaray'a konuk olacağı maçla birlikte bu sezon 16. dış saha maçına çıkmış olacak. Deplasmanlarda sezonun en iyi takımı konumunda bulunan siyah-beyazlılar yine dış sahada ligin en golcü takımı konumunda. Şenol Güneş ve öğrencileri bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta 10 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Rakip ağlara dış sahada 35 gol gönderen Kara Kartal, kendi kalesinde ise 19 gol gördü. Beşiktaş deplasmanlarda 33 puan toplarken, bu tablosuyla deplasmanda ligin en iyisi konumunda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.