İngiltere'de Müslüman başkana çirkin hareket

İngiltere'de Müslüman başkana çirkin hareket
Londra'nın ilk Müslüman Belediye Başkanı olarak tarihe geçen Sadiq Khan'ın kürsüye çıktığında kameralara yansıyan çirkin hareket, tepkilere neden oldu.

 

 

İngiltere'de ırkçı siyasetçi, Londra'nın yeni belediye başkanı Khan konuşurken sırtını döndü.

Aşırı sağcı "Önce Britanya" partisinin belediye başkanı adayı Paul Golding, Khan mikrofon başına geçerken, seçim yarışında yenildiği rakibini protesto etmek için sırtını döndü.

İNGİLİZ KAMUOYUNDA SERT TEPKİ GÖRDÜ

Khan'ın konuşması boyunca pencereden dışarı bakan Golding'in bu davranışı İngiliz kamuoyunda sert tepki gördü. Golding, birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından da ırkçılıkla suçlandı.

YÜZDE 3'Ü KADAR BİLE ALAMADI

Belediye başkanlığı seçiminde Khan'ın yüzde 3'ü kadar bile oy alamayan Golding ise bu suçlamaları reddederek, eyleminin arkasında durdu. BuzzFeed'e konuşan Golding, "Irkçılık mı? Ben o Asyalı diye sırtımı dönmedim. Sırtımı döndüm çünkü o adi bir adam" dedi.

HİÇBİR ZAMAN HAYAL ETMEDİM

Khan seçim zaferinin ardından yaptığı konuşmada, 'tüm Londralıların belediye başkanı olmaya' söz vermişti. Yoksul bir aileden geldiğini hatırlatan Khan, 'kendisi gibi birinin Londra belediye başkanı seçilebileceğini hiçbir zaman hayal bile etmediğini' söylemişti.

572dda69c03c0e21dcfe92f3jpg.jpgad-205262521jpg.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.