2 TİKKO teröristinin cesetleri bulundu

2 TİKKO teröristinin cesetleri bulundu
Güvenlik güçlerinin TİKKO'ya yönelik düzenlediği operasyonda kırsal alanda 2 teröristin cesedini buldu.

Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda Tunceli'de eylem hazırlığında olduğu belirlenen yasa dışı TKP-ML TİKKO örgütüne mensup iki teröristin cesetleri bulundu.

3 TERÖRİSTEN 2'SİNİN CESEDİ BULUNDU

Tunceli'nin merkeze bağlı Okurlar ile Düzpelit köyleri arasındaki kırsal alanda güvenlik güçleriyle çatışmaya giren ve öldürülen 3 TİKKO üyesinden 2'sinin cesetleri bulundu. Öldürülen örgüt üyeleriyle birlikte 1 Kalaşnikof tüfek, 1 Biksi marka tüfek, bu silahlara ait çok sayıda mermi ile mühimmat da ele geçirildi. Yer yer çatışmaların sürdüğü bölgede olumsuz hava koşullar ve sık ormanlar nedeniyle arama tarama faaliyetlerinin güçlükle sürdürüldüğü belirtildi. Yetkililer, yaralanan bazı örgüt üyelerinin de arkadaşları tarafından kaçırıldığını belirterek, operasyonun devam ettiğini söyledi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tunceli'de güvenlik güçlerinin TİKKO'lu terörislerle girdiği çatışmayla ilgili Valilik açıklama yaptı. 2 teröristin cesedinin bulunduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"06-07 Mayıs 2016 tarihinde merkez Okurlar Köyü bölgesinde operasyon icra edilmiştir. İcra edilen operasyon neticesinde, 2 erkek terörist cesedi, 1 adet BKC silahı, 43 adet BKC mermisi, 1 adet AK-47 Kalaşnikof Piyade Tüfeği, 161 adet AK-47 Kalaşnikof mermisi, 1 adet tüfeğe ait şarjör, 2 adet kütüklük, 1 adet 9 mm. çapında Browning marka tabanca, 8 adet tabanca mermisi, 1 adet tabanca şarjörü, 1 adet tabanca kılıfı, 2 adet el bombası, 1 adet akımölçer cihazı, 2 adet sırt çantası, 2 adet uyku tulumu, 6 adet panço, 5 adet met, 3 adet örgütsel kitap, 2 adet sivil ceket, 2 adet çakı bıçağı, 2 adet makas, 100 metre sera naylonu, muhtelif tıbbi malzeme, muhtelif giyim ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak, terörist cesetleri, ön otopsi işleminin yapılmasını müteakip kimlik tespiti ve genel otopsi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiştir. Ele geçirilen silah, mühimmat ve dokümanlar Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda muhafaza altına alınmıştır.Güvenlik güçlerimiz; bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.