Türkiye'nin gözü İran'da

Türkiye'nin gözü İran'da
Turcas Petrol Üst Yöneticisi Aksoy, "Turcas İran'da rüzgar enerjisi, doğalgaz, petrol ve türevlerine yönelik yatırım ve ticaret imkanlarıyla ilgileniyor." dedi.

Turcas Petrol Üst Yöneticisi Batu Aksoy, ambargonun kaldırılmasının ardından İran'daki iş olanaklarını yakından izlediklerini belirterek, "Turcas İran'da rüzgar enerjisi, doğalgaz, petrol ve türevlerine yönelik yatırım ve ticaret imkanlarıyla ilgileniyor." dedi.

Ambargo sonrası İran'daki iş olanakları ve bölgeye yönelik girişimleri konusunda AA muhabirine bilgi veren Aksoy, sektörle ilgili komşu ülkeye yönelik önemli beklentilerin oluştuğunu söyledi.

Turcas olarak İran'da enerji yatırımları düşündüklerini belirten Aksoy, "Turcas İran'da rüzgar enerjisi, doğalgaz, petrol ve türevlerine yönelik yatırım ve ticaret imkanlarıyla ilgileniyor. Komşuyla ticarette en büyük zorluk bankacılık sistemine dayanıyordu. Ancak ambargonun kalkmasıyla kısa vadede bu konudaki sıkıntıların aşılacağına inanıyoruz. İran'da yatırımlara yönelik uzun vadeli finansman olanaklarının artmasıyla yatırımlar ivme kazanabilir." değerlendirmesinde bulundu.

"İran'da birçok alanda yatırım fırsatı var"

Limak Enerji İcra Kurulu Başkanı Birol Ergüven de ambargo sonrası İran'a bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, bu sayede komşu ülkede pek çok alanda yatırım fırsatı olduğunu gördüklerini kaydetti.

Türk şirketlerinin enerji, bankacılık ve otel yatırımları gibi alanlarda çok iyi tecrübelerinin bulunduğunu ifade eden Ergüven, "İş adamlarımız özellikle bankacılık, otelcilik ve enerji alanlarındaki tecrübelerini, İran'daki şartları iyi tahlil ederek ve doğru yerel ortaklıklarla yatırıma dönüştürebilir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.