AK Parti tabanının yüzde 76'sı Gül demiş

AK Parti tabanının yüzde 76'sı Gül demiş
"Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı görevini kime bırakmasını istersiniz" sorusuna AK Parti tabanının yüzde 76'sı "Abdullah Gül" cevabını vermiş.

AK Parti'de Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla gidilen olağanüstü kongre öncesi yapılan temayül yoklamasında (kimin genel başkan olması konusunda) Abdullah Gül isminin birinci çıktığı biliniyor fakat bu oran yüzde kaç bilinmiyordu. 

Davutoğlu'nun eleştirildiği, Erdoğan'ın ise desteklendiği pelikan dosyası adlı blogda yer alan tartışmalı metinde de sözkonusu temayülden bahsedilirken, 1. Gül'ün çıktığı, 2. Binali Yıldırım'ın çıktığı, Ahmet Davutoğlu'nun ise 3. çıktığı belirtiliyor fakat yüzde oranları verilmiyordu.

(Kongre döneminde AK Parti'ye yakın medya organlarında aksine temayülden Davutoğlu'nun 1. çıktığı yazılmıştı."

Cumhurbaşkanlığı döneminde Abdullah Gül'e danışmanlık yapmış bir isim olan Ahmet Sever, o temayülden kimin birinci çıktığını ve yüzde kaç oy aldığını açıkladı. 

Sever, temayülde Gül'e yüzde 76 oy çıktığını bildirdi.  Sever, o dönem Davutoğlu'na çıkan desteğin ise yüzde 1 olduğunu söyledi.

Ahmet Sever "Mesela Abdullah Gül’ün temayül yoklamasından birinci çıktığını bilmiyorduk. Acaba Gül kendisi biliyor muydu?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Tabii ki, o dönemde kendisinin yanında çalıştığım için ben de biliyordum. Abdullah Gül’e çıkan destek yüzde 76’ydı. Ahmet Davutoğlu’na çıkan destek de yüzde bir civarındaydı. Arada korkunç bir uçurum var. İşin tuhaf tarafı da orada. Tabanın görüşü bizim için çok önemli, deyip tabanın görüşünü dikkate almadan bildiğini okumak ancak bu kadar olur."

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum