Bayern Münih'ten 'rekor' şampiyonluk

Bayern Münih'ten 'rekor' şampiyonluk
Üst üste 4. kez şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih, Bundesliga'da bir ilki başardı. 6. haftada liderliğe yükselen Münih, şampiyonluğunu ilan ettiği 33. haftaya kadar zirvedeki koltuğunu bırakmadı.

Almanya 1. Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 2015-2016 sezonunun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih, istikrarlı performansını sürdürerek üst üste 4. kez şampiyon oldu.

Alman futbolunda 26. şampiyonluğunu kutlayan Bayern Münih, bu başarısıyla son 20 yılda 13. kez kupayı müzesine götürdü.

Son yıllarda kurduğu güçlü kadrosuyla 2012-2013 sezonundan bu yana şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Bavyera ekibi, bu sezon da zirveyi sezonun bitimine bir hafta kala garantileyerek üst üste 4. kez mutlu sona ulaştı ve Bundesliga'da bu başarıyı yakalayan ilk takım olarak tarihe geçti.

Liderliği 6. haftada ele geçirdi ve bırakmadı

Bu sezonun 6. haftasında liderliğe yükselen ve şampiyonluğunu ilan ettiği 33. haftaya kadar zirveyi bırakmayan Bayern Münih, ilk yarıda gösterdiği başarılı performansın ardından 17 maç sonunda en yakın takipçisi Borussia Dortmund'a 8 puan fark atmıştı.

Etkili forvet, tecrübeli defans oyucuları

Bayern Münih'in yakaladığı başarıda, etkili forvetleri ve başta kaleci Manuel Neuer olmak üzere tecrübeli savunma hattı büyük rol oynadı.

Bu sezon Bavyera ekibinin attığı 77 golün 3'te 2'sini Robert Lewandowski ve Thomas Müller kaydetti. Polonyalı golcü şimdiye kadar 29 kez rakip fileleri havalandırarak gol krallığı yarışında ilk sırada yer alırken, 20 golü bulunan Thomas Müller de dikkat çeken bir performans sergiledi.

Jerome Boateng, Philipp Lahm, David Alaba ve Juan Bernat gibi tecrübeli isimlerden kurulu defans da rakip forvetlere geçit vermedi. Dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterilen tecrübeli eldiven Manuel Neuer de bu sezon 20 maçta kalesini gole kapattı. Bavyera ekibi, 33 lig maçında kalesinde sadece 16 gole izin verdi.

Guardiola'nın ayrılık açıklaması takımı etkilemedi

Teknik direktör Jupp Heynckes yönetiminde 2012-2013 sezonunda Bundesliga, Almanya Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaşarak bir ilki yaşayan Bayern Münih, Alman teknik adamdan sonra göreve getirilen Pep Guardiola yönetiminde özellikle ligde başarılı sonuçlar almaya devam etti.

Şampiyonluğu getiren faktör geniş kadro

Bayern Münih'e bu sezon şampiyonluğu getiren en önemli nedenler arasında geniş kadroya sahip olması da yer aldı.

Fransız yıldız Franck Ribery ve Hollandalı oyuncu Arjen Robben ile Boateng ve Badstuber'in yokluğunu geniş kadrosuyla telafi eden Bavyera temsilcisi, yeni transferlerinin uyumuyla sorunlarını aştı.

Alman basını, Lewandowski ve Müller'in birbiriyle gösterdiği uyumla Avrupa'nın en tehlikeli forvet hatlarından birini oluşturduğunu da vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.