Rusya'dan dünyaya gözdağı!

Rusya'dan dünyaya gözdağı!
Rusya’nın Nazi Almanya’sını yendiği İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 71'inci yıl dönümünde dünyaya adeta gözdağı verdi.

İkinci Dünya Savaşı'nın bitmesinin 71'inci yıldönümünde Moskova’daki Kızıl Meydan'da düzenlenen askeri geçit töreninde Rusya lideri Vladimir Putin dünyaya bir yandan gövde gösterisi yaparken diğer taraftan “Küresel teröre karşı birleşelim” mesajı verdi.

Rusya'nın başkenti Moskova’daki ünlü Kızıl Meydan'da gerçekleşen askeri geçit töreni Devlet Başkanı ve aynı zamanda Başkomutan Vladimir Putin’in konuşmasıyla açıldı.

2015 yılında aynı törende yaptığı konuşmadan farklı olarak bu sefer Batı'ya yönelik suçlayıcı tek bir ifade bile kullanmaması dikkat çeken Putin, dünyaya küresel terörle mücadele için işbirliği çağrısı yaptı.

9 Mayıs'ın Rusya’nın Avrupa’yı faşizmden kurtardığı gün olarak tarihe geçtiğini söyleyen Putin, “Maalesef dünyada barış kendiliğinden sağlanmıyor. Devamlı tetikte olmalıyız. Günümüzde en büyük tehdit terör. Daha doğrusu terör küresel hâl alarak en büyük tehdit hâlini aldı. Dünyamızın daha emniyetli ve daha güvenilir bir yer olması için Rusya olarak diğer ülkelerle işbirliğine açık olduğumuzu söylüyoruz” dedi.

10 BİN ASKER, 135 TÜRDEN SİLAH

Putin’in ilan ettiği 1 dakikalık saygı duruşunun ardından askeri geçit başladı.

Törene 10 bin asker katıldı, 135 değişik türken silah görücüye çıkarıldı. İkinci Dünya Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan tarihi T-34 tankının ardından modern silahlar meydana çıktı. Bunlar arasında Mİ-28, Mİ-26, Mİ-35 ve KA-52 taarruz helikopterleri, modernize edilmiş SU-35C ve İL-76M uçakları yer aldı.

Törende Rusya Kara Kuvvetleri'ni BTR-82A zırhlı personel taşıyıcı, yeni nesil“Armata” ve ağır T-90 tankları, obüs tipi “Msta-C” ve “Koalitsiya-SV” ağır topları temsil etti.

FÜZELER SINIFINDA YENİLİK YOK

9 Mayıs askeri geçit törenine füzeler sınıfında bir önceki yıla kıyasla yeni silah gösterilmemesi de dikkate çekti. Batının kurmakta olduğu füze kalkanını deldiği iddia edilen “Yars” çok başlıklı kıtalararası füze yanı sıra taktik “İskender-M” füzeleri alana çıktı. Hava savunma silahlarını ise “TOR-M2U”, “Buk-M2” ve S-400 füze sistemleri temsil etti.

Kızıl Meydan'da düzenlenen resmi askeri geçit töreninin ardından toplum kuruluşlarının inisiyatifi sayılan “Ölümsüz alay” sivil yürüyüşü başladı. On binlerce kişi, İkinci Dünya Savaşı sırasında kaybettikleri yakınlarının portreleriyle Kızıl Meydan'a doğru 5 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi.


cgei0_1462790125_7306.jpgdkzwx_1462790118_3231.jpgrusyadan_govde_gosterisi_1462790089_9284.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.