Hollanda'da Türk hakeme büyük ödül!

Hollanda'da Türk hakeme büyük ödül!
Türk asıllı Hollandalı Serdar Gözübüyük Hollanda'da yılın hakemi ödülünü aldı.

Hollanda Birinci Futbol Ligi’nde (Eredivise) düdük çalan en genç hakem olan 30 yaşındaki Serdar Gözübüyük, Hollanda'da 2015-2016 sezonunun en başarılı hakemi seçildi.

FIFA kokartlı en genç hakem unvanının da sahibi olan Gözübüyük, Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) ile yüksek tirajlı De Telegraaf gazetesi tarafından ortak düzenlenen oylamada, ülkenin tanınmış hakemlerinden Björn Kuipers ve Danny Makkelie gibi isimleri geride bırakarak "Altın Kart" ödülünü almaya hak kazandı.

Birinci ligde bu sezon yönettiği 24 maç sonunda aldığı ortalama 6,630 puanla birinci olan Gözübüyük'e ödülü, Hollanda'da her sene ağustos ayında düzenlenen yılın başarılı sporcularının açıklandığı galada verilecek.

Genç yaşına rağmen elde ettiği bu başarıdan büyük bir gurur duyduğunu belirten Türk asıllı Gözübüyük, son derece mutlu olduğunu söyledi.

Bu noktaya gelebilmek için çok çalıştığını ve aldığı ödülün de bunun göstergesi olduğuna işaret eden Gözübüyük, 2015-16 sezonunda Eredivise'de en fazla maç yöneten hakemin kendisi olduğunu kaydetti.

Kendisine gösterilen güveni boşa çıkarmamak için büyük çaba harcadığına değinen Gözübüyük, "Aralarında Clarence Seedorf, Patrick Kluivert gibi tanınmış eski futbolcu ve antrenörlerin olduğu isimler bu yarışmada oy kullanıyor. Bu denli tanınmış kişilerin beni birinci seçmesinin mutluluğu tarif edilemez. Yarışmanın sonucu yeni açıklanmasına karşın aldığım tepkiler çok olumlu. Futbol camiasının ünlü birçok ismi arayarak ya da mesaj atarak tebrik etti. Bunlara layık olaya çalışacağım." diye konuştu.

Mesleğini severek yaptığını ve bunun başarısını kolaylaştırdığını anlatan Gözübüyük, şimdiye kadar birçok maç yönettiği uluslararası alanda en iyi hakemlerden biri olmak için çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Genç yaşına rağmen Hollanda'da son 2 sezondur yılın hakemi seçilme başarısı gösteren Gözübüyük, geçen sene aralık ayında UEFA'da 1. kategoriye yükselmişti.

Hollanda'da profesyonel düzeyde hakemlik yapan ilk ve tek Türk asıllı isim olan Gözübüyük, şimdiye kadar 10'u UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere uluslararası alanda toplam 30 maçta düdük çaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.