Homoekonomikus ne demek? Sosyal medya sallandı

Homoekonomikus ne demek? Sosyal medya sallandı
Erdoğan kullandı sosyal medya yıkıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullanığı kelime homoekonomikus ne demektir. Milyonlarca kişi bunu googledan arattı işte cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı ' İnsan homoekonomikus değildir' cümlesi kısa sürede Google'da en çok aranan kelimeler arasına girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Uluslararası 8'inci İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'nda yaptığı açıklamada "Bizler insanı yaratılmışların en şereflisi olarak, küçük evren olarak gören; devlet felsefesini 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı üzerine bina eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz insana makine gibi, hammadde, sermaye gibi salt bir üretim aracı olarak bakmayız, bakamayız. Bizim anlayışımda insan homoekonomikus değildir" dedi.

MERAK EDEN GOOGLE'A SORDU

Erdoğan'ın konuşmasında kullandığı 'homoekonomikus' kelimesi internet arama motoru Google'da da en çok aranan kelimeler arasına girdi. Kelime son on yılda en çok dün akşam arandı.

Daha önce de Erdoğan'ın telaffuz ettiği "mankurt, beşinci kol…" gibi kamuoyunun yabancı olduğu kelimeler Google'da en çok aranan kelimeler arasına girmişti.

Homo ekonomikus ne demek? (İktisadî insan, yalnız ik­tisadî menfaatlere yönelen insan.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.