Türkiye AB ve ABD'ye tavrını koydu

Türkiye AB ve ABD'ye tavrını koydu
Türkiye IŞİD ile mücadele konusunda ABD ve AB'ye sitemde bulunmasının yanı sıra tavrını da net bir şekilde ortaya koydu.

 Ankara; ABD'ye IŞİD terörü ile mücadelenin NATO'nun Dışişleri Bakanları seviyesinde yapılacak toplantının gündemine taşınması önerisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Avrupa Günü nedeniyle yayımladığı mesajın satır arasında AB'ye uyarıda bulunarak, "Türkiye olarak AB’nin terörle mücadele konusunda daha kararlı bir tutum sergilemesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Suriye’ye ilişkin gelişmelerin ele alındığı Fikirdaş Ülkeler Dışişleri Bakanları toplantısı vesilesiyle bugün Paris’te bulunuyordu. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre; Çavuşoğlu bugün yine aynı toplantıya katılan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü.

Çavuşoğlu, Kerry ile yapılan görüşmede; dost ve müttefik ülkelerin IŞİD terörüyle mücadele konusunda daha yakın bir işbirliği içinde olması gerektiği hususunu dile getirdi. Çavuşoğlu, önümüzdeki hafta yapılacak NATO Dışişleri Bakanları toplantısı sırasında da bu konunun gündeme gelmesi konusunu Kerry ile görüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.