Tutuklu işadamları serbest bırakıldı!

Tutuklu işadamları serbest bırakıldı!
Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında 8 Aralık 2015 tarihinden bu yana tutuklu bulunan 4 işadamı, davanın 4. duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çorlu'da, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri ile Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin Çorlu'da 26 ayrı adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda, aralarında avukatların da bulunduğu 2'si kadın 26 kişi gözaltına alınmıştı.

Çorlu Adliyesi'ne sevk edilen bu kişilerden 14'ü savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 12 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Mahkeme heyetinin 5 kişinin tutuklanmasına 7 kişinin de tutuksuz yargılanmasına karar vermesinin ardından Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama süreci başlamıştı. 5 tutuklu sanıktan avukat M.K.'nin daha önce tahliye edilmesiyle 4 tutuklu sanık kalmıştı.

Bu tutuklular da Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde son duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı. Böylece 2015 yılının Aralık ayından bu yana tutuklu bulunan işadamları T.K., T.A., A.C. ve A.Y. serbest bırakıldı.
Tutuklu sanıkların yakınları kararı sevinçle karşıladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.