Hasan Ferit Gedik davasında gerginlik

Hasan Ferit Gedik davasında gerginlik
Maltepe Gülsuyu’nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Duruşmada tutuklu sanık diğer tutuklu sanıklara taş atarak küfretti. Sanığın avucunda saklayarak duruşma salonuna soktuğu taşı ne şekilde temin ettiği ise bilinmiyor.
Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ile 3 kişinin yaralanmasına ilişkin, 6'sı tutuklu 35 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 25. celsesi görülen ’kapalı’ duruşmaya 6’sı tutuklu 10 sanık ile Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray, dedesi Mustafa Meray ve tarafların avukatları katıldı. Davaya destek vermek için Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan katıldı. Adliye dışında ise TOMA ve zırhlı araçların bekletildiği görüldü. Duruşmada tutuklu sanık diğer tutuklu sanıklara taş atarak küfretti. Sanığın avucunda saklayarak duruşma salonuna soktuğu taşı ne şekilde temin ettiği ise bilinmiyor. Duruşma, 13 Temmuza ertelendi


"ARTIK BİR SONUCA BAĞLAYIN, DAVAMIZ SONUÇLANSIN ADALET İSTİYORUZ"
Duruşmada gerginlik çıktığını belirten Nuray Gedik,"Bugün 25'nci duruşmamız oldu. Bugün duruşmamız sakin geçti. Çeteler zaten 5 kişiydi, birbirlerine girdiler. Kavga ettiler. Ellerinde sert bir cisim vardı özellikle Şahin Eren, Zafer Turhan ve Mesut Turhan bunların 3'ü birbirlerine girdiler. Kavga çıktı ellerinde de sert bir cisim vardı. Birbirlerine fırlattılar. Mesut Turhan ve Zafer Turhan'ı duruşmadan çıkardılar. Davamız 13 Temmuza ertelendi. Sakindi, tahliye olmadı. Bugün biraz daha iyiydi. En azından bizim açımızdan sakin geçti. Bende adalet talebimi her zamanki gibi hakime söyledim. 'Artık bir sonuca bağlayın, davamız sonuçlansın adalet istiyoruz' dedim".

DURUŞMA 13 TEMMUZ'A ERTELENDİ
Avukat Güney Dağ ise, "Hasan Ferit Gedik duruşması olarak bilinen, Gülsuyu'ndaki halen aktif olan çetenin davanın 25'nci duruşması görüldü. 25 celsedir yaklaşık, 2 yıldır biz burada adalet talebimizi dile getiriyoruz. Bir yargılama görüntüsü arkasında yargılama oyununda karşılıksız bırakılıyor. Bugün de bunu bir kez daha gördük. Bugün bir tahliye kararı çıkmadı belki ama bu da önceden verilmiş bir kararın icrası niteliğinde gerçekleşti. Mahkeme karar için ara verdikten 2 dakika sonra kararını açıkladı. Yani bir müzakere yapma gereği duymadı. Çeteci sanıkların baştan beri bir çete olmadıklarını, bir örgüt olmadıklarını, yalnızca bir arkadaş gurubu olduklarını aralarındaki ilişkinin sadece bir arkadaş ilişkisi olduğunu ifade eden, çeteci sanıkların birbirlerine düştüklerini gördük. Aralarında bir guruplaşma olduğunu gördük. Aralarında bir husumet doğduğunu ve bunun duruşma salonuna yansıdığını gördük. Duruşma 13 Temmuz tarihine ertelendi" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.