HDP buna balıklama dalar!

HDP buna balıklama dalar!
Son günlerde Başkanlık konusunda 'özerklik ve federal yapı gelecek' eleştirileri gündeme gelmeye başladı. Bu eleştirilere AK Parti İstanbul Milletvekili ve Eski Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu yanıt verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Eski Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu "diktarörlüğe en müsait model parlamenter modeldir" dedi. 

Başkanlık konusunda dile getirilen "federal yapı ve özerklik gelecek" söylemlerine değinen Kuzu, "Başkanlık modeli gerçekten federal ve özerk yapı getiriyorsa HDP’nin balıklama dalması lazım o da karşı çıkıyor" ifadelerini kullandı

Burhan Kuzu şöyle konuştu:

Parlamenter rejimlerin başbakanlarının Amerika’nın başkanından üç kat daha yetkili olduğunu vurgulayan Kuzu, “Diktatörlüğe en müsait model parlamenter modeldir. Yasama bunda, yürütme bunda, harcama bunda, her şey başbakanda. Diktatörlük diyorsan bu modelde ara. Hitler parlamenter modelde türemiştir, Mussolini parlamenter modelde türemiştir. Muhalefet en çok bunu kullanıyor, diktatörlük güçle olur. Şimdiki MHP bunu tutmuyor. MHP’ye soruyorum. Başkanlık modeli gerçekten federal ve özerk yapı getiriyorsa HDP’nin balıklama dalması lazım o da karşı çıkıyor. Başkanlık modeline üç kesim karşı çıkarlar. Bir, küçük partiler, az olsun benim olsun diyorlar. Başkanlıkta iki parti olur, merkez sağ, merkez sol. Dolayısıyla küçük partilerin sıkıntısı. İki, medya patronları bunu istemiyor, bunlar partiler bölünsün koalisyon olsun. Ben gidip başbakanın yakasına yapışayım şu ihale benim deyim vermezse de düşüreyim istiyor. Üç, Türkiye başkanlık sistemindeki en büyük engel sol kesimdeki korkaklıktır. Sol kesim ben bu modelde gelemem, yüzde 65 sağ var, yüzde 35 sol var hep siz gelirsiniz diyor. Mantıken öyle geliyor ama 1965’lerde doğru idi. Şimdi farklı. Bu modelde kim kazanır, bu modelde sol kesinlikle kazanır. Ama nasıl kazanır, bu sol gelmez, sol mutlaka çizgisini gerçek anlamda sosyal demokrat çizgisine çekmek zorunda” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.