Müslüman öğrenciye ırkçı hareket

Müslüman öğrenciye ırkçı hareket
ABD'de bir lise yıllığında başörtülü öğrencinin gerçek adı yerine terör örgütü DAEŞ'in İngilizce kısaltması yazılması tartışmalara neden oldu.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir lise yıllığında başörtülü öğrenci için gerçek adı yerine, terör örgütü DAEŞ'in İngilizce kısaltması ''Isis'' kullanıldı. Tepki çeken karalamayla ilgili okul yönetimi ''baskı hatası'' gerekçesine sığınırken Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi bunun okuldaki ilk islamofobik vaka olmadığını açıkladı.
Kaliforniya eyaletinin Rancho Cucamunga kentindeki Los Osos Lisesinin Müslüman öğrencisi Bayan Zehlif'in okul yıllığındaki fotoğrafının altına ''Isis Phillips'' yazıldı. Yıllıkların öğrencilere dağıtılmasıyla olayı fark eden Zehlif, sosyal medya hesabından, ''Okul yıllığının bu şekilde çıkarılabilmiş olmasından son derece üzüldüm, tiksindim, hicap duydum. Görünüşe göre yıllıktaki 'Isis' benim. Okul benimle iletişime geçerek bunun 'yazım hatası' olduğunu belirtme küstahlığını gösterdi. Aynı görüşte değilim, gerçekçi olalım.'' açıklamasında bulundu.

Okul müdürü özür diledi

Okul müdürü Susan Petrocelli, Twitter hesabından, ''Los Osos Lisesi, okul yıllığında tespit edilen üzücü baskı hatasını düzeltmek ve soruşturmak için mümkün olan her adımı atıyor. Samimiyetle özür diliyoruz'' paylaşımında bulundu.
Amerikan-İslam İlişkileri Konseyinden yapılan açıklamada, okul yıllığında ''karalanan'' öğrencinin güvenliğinden endişe edildiği belirtilerek ''Ailenin bu olayın ön yargılardan kaynaklanmış olabileceği endişesine katılıyoruz ve terör örgütünün üyesi olarak etiketlenen kızın güvenliğinden derin kaygı duyuyoruz.'' ifadesi kullanıldı.
Konsey, olayın titiz şekilde soruşturulması, benzerlerinin tekrarlamaması için uygun tedbirlerin alınması ve öğrenciyle ailesinin yaşadığı duygusal ve ruhsal ıstırabın giderilmesi çağrısı yaptı.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.