Diyarbakırlı telefoncu buluşunu tanıttı

Diyarbakırlı telefoncu buluşunu tanıttı
Diyarbakırlı Celal Göger adlı bir telefoncu kendi imkanlarıyla geliştirdiği sadece gözlükle bakıldığında görülebilecek bir cep telefonu sistemi geliştirdi.

 

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde cep telefonu bayii ve tamircisi 40 yaşındaki Celal Göger, cep telefonlarının ekranını görünmüz hale getiren sadece gözlükle görünebilir hale getirdi. 

Göger, İstanbul'da tramvayda giderken cep telefon ile e-maillerini okuduğu sırada yanındaki birisinin sürekli cep telefonuna bakmasından rahatsız olduğunu söyledi. Göger, 4 ay süren çalışmayla görünmez hale getirdiği cep telefonu ekranındaki menünün, ancak gözlük takıldığında görülebildiğini belirterek, "Bu çalışmayla, Diyarbakır'ın sadece çatışmalarla değil bilimle de anılmasını istedim" dedi.

İş toplantısına katılmak üzere 4 ay önce İstanbul'a gittiğini ifade eden Celal Göger, maillerini okurken, tramvayda yanında oturan bir kişinin sürekli cep telefonuna bakmasından rahatsız olduğunu, işyerinde 4 ay süren çalışma yaparak, cep telefonunun ekranını sadece beyaz görünür ve özel tasarladığı bir gözlükle bakıldığında ekrandaki menüyü görenebilir hale getirdiğini ifade etti. Cep telefonunu yanındaki başka birisinin görmesini istemeyen kişilerin bu buluşu ile rahatladığını belirten Celal Göger, şöyle dedi:

GÖZLÜĞÜN NE OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL

"Toplu taşıma araçlarında seyahat edenlerin akıllı cihazlarıyla işlem yaparken başkası tarafından yaptıkları işlemin gözükmesini haklı olarak istemeyeceklerini düşünerek bu konuda çalışmaya başladım. Cep telefonda işlemci ile ram'in arasına yazılım yüklü bir chip koyarak ekrandaki menünün görünmez hale gelmesini sağladım. Telefon ekranı bakıldığında menü görünmüyor ve bembeyaz. Buna bağlantılı olarak bir gözlüğün her iki camının üzerine birer chip yerleştirdim.Gözlüğün numaralı olup olmaması fark etmiyor. Bu gözlükle telefon ekranına bakıldığında menü normal telefondaki gibi görünüyor ve istediğiniz işlemi yapabiliyorsunuz. 

tel-(2).jpg15487.jpg

DÜĞMEYE BASILARAK DEĞİŞTİRİLİYOR

Şu anda işin başındayım. Bana göre bu uluslararası boyutta bir buluş. Normal olarak bakıldığında görünmez halde olan cep telefonu ekranındaki menü, gözlüğü takanlar tarafından görülebiliyor. Destek verilirse yakın zamanda gözlüğe takacağım bir on-off düğmesiyle cep telefonu ekranındaki menünün görünüp görünmemesini sağlayacak bir sistem geliştireceğim. İstenildiğinde gözlükteki bu düğmeye basılarak bluetooth kullanılarak anında cep telefonu ekranındaki menünün görünür veya görünmez olması sağlanabilecek. Yani telefon ekranındaki menünün görünüp görünmemesi telefonu kullanan kişinin elinde olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum