Borç nedeniyle sahabe türbesinin elektriğini kestiler

Borç nedeniyle sahabe türbesinin elektriğini kestiler
Hayatta iken cennetle müjdelenen sahabeler arasında yer alan ve birçok kişinin İslamla tanışmasına vesile olan büyük sahabe Sa’d Bin Ebi Vakkas Hazretlerinin Gaziantep'teki türbesinde borç nedeniyle elektriklerin kesilmesi büyük tepki topladı.

Araban ilçesine 6 kilometre uzaklıktaki türbeyi ziyaret edip adaklarını kurban eden vatandaşlar ve mahalle muhtarı, borcundan dolayı elektriklerin kesilmesine tepki gösterdi. Türbenin bulunduğu Ziyaret Kırsal Mahallesi Muhtarı Sıddık Turan ise binlerce kişinin ziyaret ettiği türbe için yetkililerden yardım istedi.
Hayatta iken cennetle müjdelenen on sahabeden biri olan Sa’d Bin Ebi Vakkas Hazretlerinin makamının bulunduğu türbenin, büyükşehir yasasından önce köy tüzel kişiliği sorumluluğunda olduğunu söyleyen Turan, "Türbe, köy tüzel kişiliği sorumluluğundayken AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın desteğiyle Gaziantep Valililiği İl Özel İdaresi tarafından zaman zaman bakım ve onarımı yapılıyordu. Büyükşehir Belediyesi yasası ile birlikte türbenin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu alanına geçti. Ancak bu dönemde biriken elektrik borcunu ödeyemediğimiz için türbenin elektriği kesildi. Buraya adaklarını kurban etmek için gelen vatandaşlar, kesilen elektrik sebebiyle zor durumda kalıyor. İçme suyunun da uzun zamandan beri akmaması, adaklık kesim yerinin yetersizliği, pilavı pişirim alının kötü durumda olması ve çevre temizliğinin yapılmaması sebebiyle ziyaretçilerin eleştirisine maruz kalıyoruz" dedi.

Ziyaretçiler tepki gösteriyor

Bölge halkının sık sık ziyaret ettiği Türbenin hayırsever bir iş adamı tarafından restore edilerek 1998 yılında 1 mescit, 1 misafirhane ve abdest alama yeri yaptırıldığını belirten Turan, "AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın desteğiyle türbenin etrafına 1 kurban kesim yeri ile 1 adaklık pilav pişirme yeri inşa edilmişti. Ancak aradan geçen zaman içerisinde Türbenin bakımı yeterince yapılamadı. Türbenin temizliğini üslenen iki şahısın ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle temizlik işlerine yetişemeyince de ortaya kötü görüntüler çıktı. Türbenin lavabo ve abdest alma yerinin ile mevcut iki tuvaletin de yetersiz ve bakımsızlığı ziyaretçilerin tepkisine sebep oluyor" şeklinde konuştu.

Elektrikleri kesik

Yetkililerden türbenin elektrik borcunun ödenmesini isteyen Turan, "Borcundan dolayı kesik olan elektriğinin açılmasını, içme suyu sorununun giderilmesini ve yeterli sayıda personelin görevlendirilmesi konusunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Fatma Şahin’den yardım bekliyoruz. Cennetle müjdelenen on sahabeden birisi olan ve Gaziantep’in önemli kutsal mekanları arasında yer alan Sa’d Bin Ebi Vakkas Hazretlerinin türbesine destek vermesini önemle talep ediyoruz’’ diye konuştu.

Sad Bin Ebu Vakkas Hazretleri

Halk arasında Seydi Vakkas Hazretleri olarak bilinen zat, hayatta iken cennetle müjdelenen on sahabe arasındadır. Ashab-ı Kiram’ın büyüklerindendir. Peygamber efendimizin (S.A.V) duasına mazhar olmuş büyük İslam kumandanıdır. Sa’d Bin Ebi Vakkas (R.a), Hz. Peygamber, Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer zamanında yapılan bütün seferlere katılmıştır. Hz. Ömer döneminde İran ve Irak’ı fethetmek için İslam Orduları Komutanı olarak görevlendirilmiştir. Tarihi kaynaklara göre Sa’d bin Ebu Vakkas bu seferler esnasında Ziyaret Tepesi diye bilinen bu tepede karargah kurmuş, Bizans orduları ile savaşmış ve zafer kazanmıştır. Bu türbe, Sa’d Bin Ebi Vakkas Hazretlerinin makamıdır. Sa’d Bin Ebi Vakkas Hazretleri 675 yılında Medine’de vefat etmiştir. Kabri, Medine’deki Cennet’ül Baki mezarlığındadır.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum