Konya'da engelli bakım merkezinde yangın çıktı

Konya'da engelli bakım merkezinde yangın çıktı
Konya'da özel bir engelli bakım merkezinde kilitli olan odada belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi duman etkilendiği için hastaneye kaldırıldı.

Bugün saat 07.50 sularında medana gelen olayda kilitli odada tutulan Gökhan Özdemir hayatını kaybetti. Konya merkez Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesi Veysel Karani Caddesi'ndeki 3 katlı Özel Yazır Engelli Bakım Merkezi'nde meydana gelen olayda 3 aydan bu yana engelli bakım merkezinde kalan Gökhan Özdemir'in hayatını kaybetmesinin yanı sıra 21 kişi de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Odada kilitli tutulan ve zaman zaman görevliler tarafından kontrol edilen Gökhan Özdemir, saat 07.30 sıralarında da yine görevliler tarafından kontrol edildi. Kontrolden yaklaşık 20 dakika sonra Özdemir'in kilitli tutulduğu kriz kontrol odasında belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

SEBEBİ BELİRLENEMEDİ

Durumu fark eden görevliler, alevlerin yükselmesi nedeniyle müdahale edemedi ve hemen itfaiyeye haber verdi. Engelli bakım merkezine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede ulaşırken alevlerin yükselmesi ve dumanın binayı sarması üzerine burada barınan zihinsel ve bedensel engelli yetişkin 82 kişi tahliye edilmeye çalışıldı.

Alevlere güçlükle müdahale eden itfaiye ekipleri kilitli olan kriz kontrol odasının kapısını kırıp içeri girdiğinde Özdemir'in cesediyle karşılaştı.

21 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Alevler itfaiyenin müdahalesiyle söndürülürken, dumandan etkilenen ve aralarında bakım merkezi çalışanlarının bulunduğu 21 kişi ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınanların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

YANGINI ÖZDEMİR'İN ÇIKARTTIĞI TAHMİN EDİLİYOR

Konya Valisi Muammer Erol ve Emniyet Müdürü Mevlüt Demir de olay yerine gelerek incelemede bulundu. Alevler arasında yaşamını yitiren Özdemir'in cesedi de otopsi yapılmak üzere Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Morguna kaldırıldı. İtfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini araştırırken, yangının Özdemir tarafından çıkartılmış olabileceği üzerinde duruluyor. Soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.