Ak Parti'den Kılıçdaroğlu'na ilk tepki!

Ak Parti'den Kılıçdaroğlu'na ilk tepki!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kaset" soruşturmasında ifade vermeye gitmemesine, Ak Parti'den ilk tepki geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturma kapsamında, ifadeye gitmemesini değerlendirdi.

"Kasetle Genel Başkanlık koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu, daha evvel elinde birtakım bilgiler olduğunu ileri sürerek, Cumhurbaşkanımıza asılsız suçlamalarda bulunmuştu" ifadelerini kullanan Turan, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir canlı yayında, "Kasetle ilgili talimatın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildiği iftirasını hiç çekinmeden söylediğini" anımsattı.

Konuya ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının, tanık olarak ifade vermeye çağırdığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadeye gitmeyeceğini söylediğini aktaran Turan, "Buradan Kılıçdaroğlu’na soruyoruz, Genel Başkanlık koltuğu karşılığında kendisi de bu kumpasa ortak mı oldu? Bu işin bir parçası olduğu için mi ifade vermeye gitmemektedir? Gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorsa, neden ifade vermeye gitmemektedir?" diye konuştu.

Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, bu sorulara cevap vermediği müddetçe kamuoyunda bu işin bir parçası olarak anılacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu işin ortağı olmadığını iddia ediyorsa, savcılığa gidip ifade vermeli ve kamuoyunu aydınlatmalıdır. Daha önce dokunulmazlık tartışmasında da ifade ettiğimiz gibi, Kılıçdaroğlu kendisiyle ilgili dosyalarda da ifade vermekten kaçınacaktır. Tanık olarak ifade vermeyen bir kişi, şüpheli olarak ifade vermeye asla gitmeyecektir. Bu yüzden de CHP’nin anayasa değişikliği oylamasında 'hayır' oyu vereceğini düşünüyorum. Kamuoyuna verdiği söze uygun davranmayacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.