İşte Can Dündar'a saldıran kişinin ilk ifadesi!

İşte Can Dündar'a saldıran kişinin ilk ifadesi!
Gazeteci Can Dündar’a saldırı girişimi zanlısı, “Can Dündar vatan hainidir. Kimseden emir almadan bu eylemi gerçekleştirdim” dedi.

Gazeteci Can Dündar’a saldırı girişimiyle ilgili gözaltında olan zanlı Murat Şahin ve beraberindeki 4 kişi, adliyeye sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadesi tamamlanan zanlı Şahin, saldırı gününü anlattı. Şahin’in, "Can Dündar’ı sevmiyorum. Kendisi Vatan hainidir, İngiliz ajanıdır. Yaptığı MİT TIR’ları haberiyle de bunu kanıtlamıştır. Kimseden emir almadım, kendi irademle bu eylemi gerçekleştirdim” dediği öğrenildi. Şahin’in tehdit ve kasten yaralama suçlarından kaydı bulunduğu bildirildi.

Gözaltına alınan diğer 4 kişinin ise ifadelerinde saldırıyla ilgilerinin olmadığını söylediği belirtildi. Olay günü İstanbul Adalet Sarayı çevresinde olduğu tespit edilen Şahin’in iş arkadaşı Türkmenistan uyruklu Farhad H. (28) ve Şahin’in mahalle arkadaşı Mehmet K., saldırı ile ilgilerinin bulunmadığını iddia etti. Operasyonun son gününde gözaltına alınan Melik S. (28) ve Adnan S.’nin (32) ise haklarında Can Dündar’a saldırıyı planlayan kişiler olduğu yönünde ihbar bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan, emniyet ekipleri, saldırı girişimi ile ilgili bu Sabah ikinci dalga operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda saldırı girişimiyle ilgisi olduğu belirtilen 3 kişi daha gözaltına alındı. Polisin saldırıya ilişkin araştırması sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.