Şevket Demirel’in cenazesi memleketinde

Şevket Demirel’in cenazesi memleketinde
İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hayatını kaybeden, Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi, işadamı Şevket Demirel'in cenazesi Isparta'ya getirildi.

Demirel'in cenazesini taşıyan helikopter saat 11.45'te Süleyman Demirel Havalimanı'na iniş yaptı. Demirel'in cenazesini Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, kızları Şehriban Nihan Demirel Atasagun, Binhan Kesici, Neslihan Demirel, eşi Sezen Demirel, yakınları ve vatandaşlar karşıladı. Demirel'in helikopterden alınan tabutu üzerine karanfiller atılarak, cenaze aracına konuldu.

CENAZE, SON DEFA FABRİKASINA GÖTÜRÜLDÜ
Demirel'in naaşı buradan kendi kurduğu ve yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Anadolu'nun ilk 500 şirketi arasında yer alan Göltaş A.Ş. Çimento fabrikasına götürüldü. Demirel'in tabutu burada Göltaş çalışanları tarafından alınarak fabrika bahçesinde oluşturulan özel bölüme konuldu. Demirel için burada dua edildi helallik istendi.

Veda konuşması yapan kızı Neslihan Demirel, "Yönetim Kurulu Başkanımız Şevket Demirel Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Üzüntümüz çok büyüktür sonsuzdur. Dünya perspektiflerinde bir sanayici, çok çalışkan, Isparta aşığı, adaletçi, vicdanlı babam yönetim kurulu başkanım patronum Demirel son anına kadar fabrika üretimini takip etmiştir. Hedefleri belirlemiştir. Makro mikro planlamalarını fiilen kontrol etmiştir. Kendisine büyük başarılarından dolayı minnettarız. Fabrikaları ve şirketleri onun ilkeleri doğrultusunda ileri gidecektir. Bölge projelerini de keza bizzat takip etmiştir. Bizlere daha çok çalışma zorunluluğu bırakmıştır. Ona layık olmak başarılarını devam ettirmek asıl görevimizdir. Allah rahmet eylesin" dedi. Demirel'in cenazesi, çalışanlar tarafından taşınarak yeniden cenaze aracına kondu.

Yüzlerce aracın oluşturduğu konvoyla Şevket Demirel'in cenazesini taşıyan araç şehir merkezine girdi. Yol boyunca Ispartalılar 'Seni unutmayacağız Şevket ağa' yazılı pankartlar açarak, Demirel'in naaşını ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı. Demirel'in cenazesi Isparta'daki evine de getirildi. Burada da yapılan duanın ardından cenaze yarın toprağa verileceği İslamköy'e götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.