ABD alay etti!

ABD alay etti!
Beyaz Saray, Obama'nın Japonya ziyareti sırasında Hiroşima'ya atom bombası atılması nedeniyle özür dilemeyeceğini bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Obama'nın İkinci Dünya Savaşı sırasında atılan bomba nedeniyle Japonya'dan özür dilemesi hakkındaki kararı yeniden değerlendirmeyeceğini belirtti.

"ÖZÜR YOK, TARİHÇİLER İNCELEMELİ"

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest da konunun tarihçilere bırakılması gerektiğini söyledi. Earnest, günlük basın toplantısında, "Özür dilemenin nesi yanlış?" sorusu üzerine, "Bu tarihçilerin düşündüğü ve tarihçiler için incelenmesi tamamen meşru bir konu. Başkan Obama, ziyaretinin, nükleer silahların olmadığı bir dünya hedefinin gerçekleştirilmesi doğrultusunda ileriye dönük bir sinyal olmasını istiyor." dedi.

HİROŞİMA'YA GİDECEK İLK ABD BAŞKANI OLACAK

ABD Başkanı Obama, bu ay sonunda gideceği Japonya'da ülkesinin İkinci Dünya Savaşı'nda atom bombası attığı Hiroşima kentine tarihi bir ziyaret düzenleyecek. Görevdeyken Hiroşima'ya gidecek ilk ABD Başkanı olacak Obama'nın ziyareti bu bakımdan tarihi önem taşıyor.

BATI DÜNYASININ AKIL ALMAZ İKİYÜZLÜLÜĞÜ

Tüm dünyanın, yüzyılın en büyük günahı kabul ettiği Hiroşima olayı hakkında ABD'nin akıllara durgunluk verecek şekilde tarihçileri göreve çağırması, akıllara 1915 olayları konusunda Türkiye'ye uygulanmaya çalışılan baskıyı getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 olaylarıyla ilgili olarak, Türkiye'nin büyük bir özgüvenle arşivlerini açtığını dünyaya duyurmuş, "tarihçiler incelesin" demişti. Ancak Batılı ülkeler bu çağrıyı dikkate almadan, art arda "Ermeni soykırımı" yasaları çıkarmışlardı. Obama ise "soykırım" dememiş ancak 1915 olaylarını "büyük felaket" olarak nitelemişti. Osmanlı'ya da ağır ithamlarda bulunmuştu.

KONUYU ERDOĞAN'IN CÜMLESİYLE GEÇİŞTİRDİLER

Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombaları açıkça ortadayken, iki şehrin bu bombalarla yok olması dünya toplumlarının zihninde halen bir travma olarak tazeliğini korurken Beyaz Saray'ın "tarihçiler incelemeli" çıkışı inanılmaz bir ikiyüzlülük olarak kayıtlara geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.