Diyarbakır saldırısında kritik detay!

Diyarbakır saldırısında kritik detay!
Diyarbakır'da dün meydana gelen bölücü terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırının kritik detayları ortaya çıktı.

Diyarbakır Bağlar’da Dicle Bulvarı üzerinde polis servisine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda patlamanın şiddetiyle çevredeki binalar da hasar gördü. Operasyonlarda gözaltına alınan 7 PKK’lı servis aracıyla doktor kontrolüne götürülüyordu. Bu kişilerden 3’ü öldü. Saldırıda 12’si polis 45 kişi de yaralandı.

ARAÇTA 7 PKK'LI VARDI

PKK'nın bombalı saldırısına hedef olan polis aracında terör operasyonlarında gözaltına alınan ve sağlık kontrolüne götürülen 7 kişi de bulunuyordu. 7 terör şüphelisinin rapor için hastaneye götürüldüğü, bu sırada patlamanın gerçekleştiği belirtiliyor. Söz konusu 7 kişinin de yaralılar arasında olduğu bildiriliyor.

 VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Açıklamada, “Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri sırasında saat 16.30 sıralarında Batıkent Kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır. Olayda 12 polis, 33 sivil olmak üzere 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirmiştir” denildi.

Diyarbakır Valiliği, PKK’lıların bomba yüklü araçla polis midibüsüne düzenlediği saldırıda ölen 3 kişinin terör örgütü soruşturmasında gözaltına alınan 3 kişi olduğunu açıkladı.

SİVİLLERİN BULUNDUĞU BÖLGEDE PATLATILDI

Patlamanın gerçekleştiği nokta ise çok sayıda sivilin bulunduğu bir bölge. Patlama noktasının yakınlarında okul, çay bahçesi ve kafe bulunuyor. Yaralı sayısının bu nedenle yükseldiği belirtiliyor.

Patlamanın şiddetiyle polis servis aracının yanı sıra çevredeki binalar ve araçlar hasar gördü. Saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Kentte son birkaç gün içinde düzenlenen terör operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Bugün hastaneye götürülenlerin ise kimler olduğu net olarak bilinmiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.