Paralel polisten şok itiraf

Paralel polisten şok itiraf
FETÖ'nün kumpasa düşürdüğü Ahmet Çelebi, paralel polisin kendisine "Aslında biz seni almazdık ama Gülen'e çok hakaret ediyordun, seni o yüzden dahil etmek durumunda kaldık" dediğini söyledi.

Paralel örgütün futbolda şike kumpası sırasında yargılanan ve beraat eden eski Sivasspor yöneticisi Ahmet Çelebi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. Savcılığın yürüttüğü şike kumpası soruşturması kapsamında konuşan Çelebi, önemli açıklamalarda bulundu. 3 Temmuz 2011'deki operasyonda gözaltına alındığını belirten Çelebi, “İfademi alan polisler bana sürekli olarak 'Biz her şeyi biliyoruz, elimizde deliller var doğruyu söyle. Aziz Yıldırım'la ilişkini anlat' diyerek itirafçı olmam için baskı yaptılar” dedi. Çelebi, polis memurunun kendisine, “Aslında biz seni almazdık ama Fetullah Gülen'e çok hakaret ediyordun, seni o yüzden dahil etmek durumunda kaldık” dediğini söyledi.

"O POLİSLER DOSTUMUZ"

Gülen'e hakaret ettiği konuşmaların fezlekeye konulmadığını söyleyen Çelebi, şike kumpasına imza attığı iddia edilen isimlerden avukat Cemalettin Mutlu'yla girdiği diyaloğu da anlattı. Çelebi, Metris Cezaevi'ndeyken avukat tutması için ağabeyine haber gönderdiğini belirterek şunları söyledi: “Daha sonra avukat Cemalettin Mutlu, Metris Cezaevi'ne benimle görüşmeye geldi. Bana, 'şike operasyonunu gerçekleştiren polis müdürleri Mutlu Ekizoğlu ve Nazmi Ardıç bizim dostlarımızdır' dedi. 'Devamlı olarak birlikteyiz. Sen Aziz Yıldırım'ın aleyhinde ifade ver, seni yıl başından önce çıkartıp evine göndereceğim' şeklinde teklifte bulundu. Bu isteklerini reddettim...”

"SAATİMİ AVUKATIN KOLUNDA GÖRDÜM"

Şike davası görüldüğü esnada duruşmada yanına gelen avukat Mutlu'nun kolunda kendisine ait yaklaşık 20 bin avroluk saatin olduğunu farkettiğini söyleyen Ahmet Çelebi, “Bunu ona ağabeyim vermiş. Mutlu, benim avukatlığımı yapsın ve serbest kalmamı sağlasın diye...” ifadelerini kullandı. Çelebi, şike kumpasını kuran yargı mensupları ve emniyet personelinden şikayetçi oldu. Çelebi'nin şikayetçi olduğu isimlerden avukat Cemalettin Mutlu, hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrası kayıplara karışmıştı. Mutlu halen firari durumda. 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.