İsrail tarafından şok "anlaşma" açıklaması

İsrail tarafından şok "anlaşma" açıklaması
Hükümet'in Mavi Marmara katili İsrail'le "dost" olmak için görüşmeler yapması tepki toplarken, üstüne bir de İsrail'den gelen "anlaşma şartı" çıldırttı!

Hükümet'in Mavi Marmara katili İsrail'le "dost" olmak için görüşmeler yapması tepki toplarken, üstüne bir de İsrail'den "anlaşma şartı" geldi. Görüşmelerde İsrail tarafının, Filistin halkının kahraman örgütü HAMAS'ı kendileri gibi Türkiye'nin de "terör örgütü" kabul etmesini dayattığı ortaya çıktı.

İsrail tarafı Türkiye'ye "Bu bizim kırmızı çizgimiz, terör örgütü kabul etmelisin. Veya en azından Hamas'la olan ilişkilerine mesafe koymalısın" diyor.

Bu skandal bilgi İstanbul'daki İsrail Başkonsolosu Shai Cohen'in Şalom'a yaptığı açıklamalarda yer aldı.
İsrail’in 68. kuruluş yıldönümü için Zorlu Center PSM’de verilen davette Şalom'un sorularını cevaplayan İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, "Türkiye ile müzakerelerde Hamas konusu bizim kırmızı çizgimiz" dedi veekledi: "Türkiye ile müzakerelerde Hamas konusu bizim kırmızı çizgimizdir. Türkiye’nin Gazze’nin yeniden inşasında rol almasını istesek de bizim baş düşmanımız Hamas’la işbirliği içinde olmasını istemiyoruz. Hamas halen askeri kapasitesini artırmaya devam ediyor ve şiddet kullanmaktan vazgeçmiyor."

ANLAŞMA NE ZAMAN?

İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, Şalom muhabirinin "anlaşma ne zaman" sorusuna da şu cevabı verdi:

"Anlaşmaya varılması için bir ya da iki görüşme daha olacağını tahmin ediyoruz. Başbakan ve beraberinde kabinede değişiklik olacaksa, bunlar netleşmeli. Öte yandan müzakere sürecini genel olarak olumlu ve umut verici bulduğumu söylemeliyim. Bu sebeple anlaşmaya varılması çok da uzun sürmeyecek."

22 MAYIS BEKLENİYOR

İstanbul Vali Yardımcısı'nın da katıldığı davette Shai Cohen, konuşmasında da şunları söyledi: "22 Mayıs’ta yeni hükümetin kurulması ardından müzakereler tekrar başlayacak ve iki ülke arasında anlaşmaya varılacaktır."

vd-052.jpg

İsrail Başkonsolosu Shai Cohen ve Selin Nasi

 

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum