Oğan'dan Yargıtay'a tepki!

Oğan'dan Yargıtay'a tepki!
MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Yargıtay'ın MHP kurultayı ile ilgili kararının 15 Mayıs'tan sonrasına bırakılmasına tepki gösterdi.

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Yargıtay'dan yapılan açıklama sonrası HABERTÜRK TV'ye yaptığı açıklamada, "Bütün ülkücüler 15 Mayıs'ta toplanma kararı almış, Yargıtay 1 saatte çözeceği kararı 15 Mayıs sonrasına bırakıyor. Bu hayatın doğal akışına uygun şekilde alınmadığı ortada. Bu kararın bir takım müdahalelerle alınması mümkün. Tek genel başkan adayı ben değilim, bunu müzakere edeceğiz. Bir de çağrı heyeti var. Çağrı heyetinin bizimle de danışarak ortak yol haritası belirlemesi lazım" dedi.

Sinan Oğan, Yargıtay'ın MHP'de yapılması planlanan olağanüstü kurultay hakkındaki açıklamasını değerlendirdi. Oğan, "Yargıtay bu kararını 15'inden sonraya bırakmış gibi gözüküyor. Tüm ülke bu kararı bekliyor. Yargıtay'ın da bir hukuk devletinin parçası olarak, hayatın doğal akışına uygun şekilde işlemesi lazım. Bütün ülkücüler 15 Mayıs'ta toplanma kararı almış, Yargıtay 1 saatte çözeceği kararı 15 Mayıs sonrasına bırakıyor. Bu hayatın doğal akışına uygun şekilde alınmadığı ortada. Bu kararın bir takım müdahalelerle alınması mümkün" dedi.

İstişarelerde bulunacaklarını açıklayan Oğan, "Tek genel başkan adayı ben değilim, bunu müzakere edeceğiz. Bir de çağrı heyeti var. Çağrı heyetinin bizimle de danışarak ortak yol haritası belirlemesi lazım. Şöyle ya da böyle yapacağız demek bağlayacağı olacağından bir şey demek istemiyorum. En geç yarın kararımız kesinleşir. Biz 15 Mayıs'ta kongre olmasından yanayız. Bizim niyetimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. İstişare edip gün içerisinde karar vereceğiz. Yargıtay kararını bekleyeceğiz ya da 15 Mayıs dememiz doğru olmaz. Çağrı heyetiyle istişareye ihtiyacımız var. Biz MHP'De istişareye önem veriyoruz. İstişare olmadan net karar verilmemesi kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı. 

MHP yönetimince hakkında başlatılan soruşturmaya iddialarına ilişkin konuşan Oğan, "Bu asparagas bir haber. Ben mahkeme yoluyla geri döndüm. Hukuk kararı kesin olmasıyla beraber, yönetim bu kararı bir üst mahkemeye taşıdı. MHP'nin beni ihraç etme gibi durumu söz konusu değil. Benimle ilgili olan kısmı asparagas" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum