Hayaller Vardy ve Mahrez'le gerçek oldu

Hayaller Vardy ve Mahrez'le gerçek oldu
İngiltere Premier Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Leicester City'nin golcü futbolcuları Vardy ve Mahrez, performanslarıyla taraftarlarının hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

İngiltere Premier Lig'in sezon boyunca en çok konuşulan iki ismi Leicester City'nin golcü futbolcuları Jamie Vardy ve Riyad Mahrez, performanslarıyla taraftarlarının hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Futbol Yazarları Birliğinin "yılın futbolcusu" seçtiği 29 yaşındaki Vardy ile Profesyonel Futbolcular Birliğinin bu ödüle layık gördüğü Cezayirli yıldız Mahrez, takımlarını hiç yalnız bırakmadıkları şampiyonluk yolunda, gol yükünün yüzde 61'ini üstlenerek mavi-beyazlı ekibi 132 yıllık tarihinin ilk şampiyonluğuna taşıdı.

Geride kalan 37 haftada 35 maça çıkan ve 3 bin 50 dakikada sahada kalan Vardy, 16 karşılaşmada sessiz kalırken, 17 maçta ise rakip fileleri toplam 24 kez havalandırdı. İngiliz Milli Takımı'nın formasını da giyen Vardy, şu ana kadar 6 asist yaptı.

İtalyan teknik adam Claudio Ranieri'nin gol yollarındaki diğer silahı Riyad Mahrez ise 36 maçta 2 bin 978 dakikada sahada kaldı. Aralık ayında Swansea City karşısında hat-trick yapan 25 yaşındaki futbolcu, 17 gol ve 11 asistle takım arkadaşı Vardy'den sonra en skorer isim olarak dikkati çekti.

En golcü 3. takım

En yakın takipçisi Tottenham Hotspur'un bitime iki hafta kala Londra derbisinde Chelsea ile 2-2 berabere kalmasının ardından şampiyonluğunu ilan eden Leicester City, 37 hafta boyunca 67 gol atarak Manchester City ve Tottenham Hotspur'dan sonra en golcü üçüncü takım oldu.

Sezon boyunca sadece üst üste Liverpool, Manchester City ve Bournemouth maçlarında gol atamayan mavi-beyazlı ekipte, Vardy-Mahrez ikilisi 41 gol attı, 17 asist yaptı. Vardy her 127 dakikada, Mahrez de 175 dakikada bir rakip fileleri havalandırdı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.