'Usame bin Ladin'in oğlu birlik çağrısı yaptı

'Usame bin Ladin'in oğlu birlik çağrısı yaptı
ABD'de meydana gelen 11 Eylül ikiz kuleler saldırısının sorumlusu olarak bilinen Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Ladin birlik çağrısı yaptı.

İngiliz Times gazetesi  Hamza bin Ladin Suriye'deki savaşın Filistin'in kurtuluşu için kullanılacak bis basamak olduğunu söylediği bir ses kaydını yayınladı.

Gazetenin haberine göre, Hamza bin Ladin’in birlik çağrısı yaptığı konuşmada "İslam ümmeti, el Şam'da (Suriye'de) cihada odaklanmalı ve oradaki mücahitlerini birleştirmeli. Tüm dünyanın Müslümanlara karşı harekete geçtiği bir dönemde ayrılıklar ve tartışmalar üzerinde ısrar etmenin hiçbir bahanesi olamaz" dediği öne sürüldü.

Times gazetesi daha önce de El Kaide’nin Ladin'den sonraki lideri Eymen el Zevahiri’nin Suriye’de ikinci bir İslam devleti kurulması talimatını verdiğini iddia etmişti. Gazetede yer alan haberde “ABD ve batılı müttefikleri, El Kaide’ Suriye'de bir kısım toprağa sahip olmasının, Usame bin Ladin'in Afganistan'da yaptığı gibi Batı'ya karşı savaşında Suriye'yi üs olarak kullanacağından endişe ediyor.” denilmişti.

Haber10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum