Ömer Çelik'ten flaş açıklamalar!

Ömer Çelik'ten flaş açıklamalar!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin kongre süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satırbaşları;

Açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Hiç kimse kendi kendine bir gruplaşma yaparak, AK Parti'nin onayını almadan bir takım çalışmalar yaparak AK Parti adına konuşamaz. 

Sayın Başbakanımız 20 aylık dönemde son derece önemli kararların altına imza atmıştır. Kendisine teşekkür ediyoruz. Sosyal medyada örgütlü gruplar hadleri olmayan değerlendirmeler yapıyor. Kulis haberlerine dayanarak Başbakanımızı incitmeye çalışan değerlendirmelerin bütün kadrolar olarak karşısındayız. Hiç kimsenin başarılı bir Başbakanlık geçiren bir kişiyi bu şekilde yıpratmaya hakkı yoktur. Hiçbirine kıymet vermiyoruz. AK Parti ve hükümetin sözcüleri ve kurmayları vardır. Bunların değerlendirmeleri esastır. Değerlerimizin yıpratılmasına asla müsade etmeyiz.

Bu yaklaşımlarda bulunanları bir kere daha kınıyoruz.

"DÜŞÜK PROFİL" TARTIŞMASI

Bir profil tartışması yaşanıyor. Herhangi bir şekilde bu tarışmayı yapmaya gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin yüksek profilli olması icap eder. Düşük profil diye bir şey söz konusu olamaz. 

AK Parti'nin makamları da, o makamların icap ettirdiği en yüksek profiller aranarak dolduruluyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN "KAN"LI AÇIKLAMASI

Sayın Kılıçdaroğlu içinde "kan" geçen bir cümle kurdu. Bu cümlenin ana muhalefet partisinin genel başkanının ağzından çıkması vahimdir. 

AK Parti'de Başbakan nasıl olacak bunu tartışıyorlar. Hiçbirinin kendi kadrolarından bir Başbakan çıkması ve bunun nasıl olacağı konusunda bir düşünceleri yok. Böyle siyaset olmaz. Ne yapar CHP, Anayasa Mahkemesi'ne gider, yargı vesayeti oluşturmaya çalışır. Bu açıklamasını son derece vahim buluyoruz.

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ

Sayın Bahçeli'nin bir ön cümlesi var. Kongre sonrası AK Parti'de kriz olursa, zaafa düşerse, zaaf olmasın diye biz destek vermeye hazırız diyor. 

AK Parti kadroları 2002'de hangi bütünlük içindeyse bugün de aynı bütünlük içindedir. AK Parti'de zaaf olmayacaktır. 

Terörle mücadele konusunda ise Sayın Bahçeli'nin verdiği desteğe teşekkür ediyoruz. 

Başkanlık sistemi meselesi AK Parti'nin resmi görüşüdür. AK Parti'yle bir şey konuşulacaksa, temel politikalarımızdan asla taviz vermeyiz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Türkiye'nin demokrasisi 5G'ye geçmiş, ama yazılım ankesörlü telefon düzeyinde. Devletin yazılımını çağdaş standartlara getirmemiz gerekir. Antivirüs programları anlamına gelen bir revizyon peşinde değiliz.

Kendi siyasi partisinin uzun yıllar liderliğini yapmış genel başkanlar cumhurbaşkanı olduktan sonra, onların kendi partileriyle ya da siyasetle ilişkilerini kesmelerini talep etmek işin doğasına aykırı.

Partili cumhurbaşkanlığı, yarı başkanlık sistemi, başkanlık sistemi... Bunların hiçbirini tabu olarak görmemek lazım. Bunlar siyaset bilimi literatürü içerisinde meşru olan sistemler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.