Müezzinoğlu'dan ‘içerideki Fransızlar’ göndermesi

Müezzinoğlu'dan ‘içerideki Fransızlar’ göndermesi
Bakan Müezzinoğlu, "Fransa'nın, İtalya'nın büyüyen gelişen güçlü Türkiye'den, İsrail'in bölgesinde güç olmuş bir Türkiye'den rahatsız olması normaldir" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye Belediyesi tarafından Aşağı Dudullu Mahallesi’nde hizmete açılan Dudullu Halk Sağlığı Yaşam Merkezi'nin (HASAM Projesi) açılışına katıldı. Açılışa, Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, merkezin ilçe halkına hayırlı olmasını diledi. Müezzinoğlu, "Halk sağlığı HASAM'ımızın bu bölge insanına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah burada bölge insanımızın sağlıklı yarınlarına güçlü sağlık merkezi verecek bu merkezin Ümraniye'mize de farklı güzel örneklerinin sayısının arttırılmasını da temenni ediyorum" diye konuştu.

Vatandaşların sağlık sorunları için sürekli çalıştıklarını ifade eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Ümraniye Belediyesi'nde Anadolu Yakası AK Partili belediye başkanlarımızla bir araya geldik. Bölgenin sağlıktaki yarınlarını bölgemizdeki insanımızın, gençlerimizin, engellilerimizin, yaşlılarımızın bölgede yaşayan 4.5 milyon insanımızın sağlıklı geleceğine yerel yönetimler ve Sağlık Bakanlığı olarak birlikte gece gündüz demeden 24 saat nasıl daha iyi dokunabiliriz, nasıl daha iyi yapabiliriz diye değerlendirme yaptık. Birlikte yeni yeni projeleri sizlerin hizmetine sunmaya karar verdik. Kendi yapacağımız 3 tane tedbirle kanser olma riskimizi en az yüzde 50 azaltabiliyoruz. Kendi aldığımız tedbirlerle yaşamımıza verdiğimiz değerle sağlıklı yaşam kültürüyle şeker hastası olma ihtimalimizi yüzde 50 azaltıyoruz. Bunlardan kendimizi koruyabiliyoruz. Şayet ben kanser olma riskimi şeker hastası olma riskimi veya herhangi bir kronik hastalığa muhatap olma riskimi yüzde 50 kendim koruyabiliyorsam bunu yapmak herhalde benim için en anlamlı, en değerli bir hareket olacaktır" dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise yaptığı konuşmada, "Bugün Ümraniye'mizde 35 mahallemizde 35'in üzerinde aile sağlığı merkezi var. Bunların büyük bir kısmınını bizim bağışçılarımız ya da bizzat belediye imkanlarıyla yapılmış merkezlerdir" dedi.

MÜEZZİNOĞLU, EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİYİ GEZDİ

Bakan Müezzinoğlu daha sonra Başkan Hasan Can'ın kullandığı araçla Ümraniye Meydanı'na gitti. Bakan Müezzinoğlu burada bu yıl 12'ncisi düzenlenen Meslek Edindirme Kursları “Osmanlı Motifleri Sergisi”nin açılışını da gerçekleştirdi. Sergiyi gezerek yapılan ürünleri ilgiyle inceleyen Müezzinoğlu, kursiyerleri tebrik etti.

"BU YOLCULUĞU YARINLARA TAŞIMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Müezzinoğlu, "Halkımızla, gençlerimizle beraber kadınlarımızla bir aile olarak bir büyük aile olarak yürüyeceğiz. Bu yürüyüşün önünde 100-150 yıldır zaman zaman fitneyle zaman zaman tuzaklarla zaman zaman ayrıştırmalarla bu yürüyüşü engelleyenler oldu. Hala bu büyük yürüyüşü engellemeye çalışanlar var ama Allah'a şükürler olsun ki 2002 yılında bugünkü cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kurduğumuz milletin partisi AK Parti bu yolculuğu her geçen gün daha güçlü hale getirebilmenin bütün alanlarını genişliyor ve hep birlikte bu yolculuğu yarınlara taşımaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"İÇERİDEKİ FRANSIZLARIN BÜYÜK BİR TÜRKİYE'DEN RAHATSIZ OLMASINI ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ"

Dış güçlerin güçlü bir Türkiye görmek istemediklerini ifade eden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletimizle birlikte milli irade adına, demokrasi adına, hukuk devleti adına güçlü bir yolculuğu 2002 yılından bu yana yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz. Biz diyoruz ki milletle beraber yürüyeceğiz. Millet için varız, milletin hayallerini milletin hedeflerinin öncülüğünü yapacağız. Bu yolcuktan rahatsız olanlar oldu. Bu yolculuğun önünü kesmek isteyenler oldu. Bu yolculuktan rahatsız olan Avrupa'sı gelişmiş ülkeleri AB'si, Alman'ı, Fransız'ı, İsrail'i oldu ama milletin bu güçlü yürüyüşünde onların rahatsız olmasını milletçe hep anlıyoruz. Çünkü Almanya'nın güçlü bir Türkiye'den, Fransa'nın, İtalya'nın büyüyen gelişen güçlü Türkiye'den, İsrail'in bölgesinde güç olmuş bir Türkiye'den rahatsız olması normaldir de içerideki Fransızların büyük bir Türkiye'den, büyük bir milletten rahatsız olmasını anlamakta zorlanıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.