Hisarcıklıoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Hisarcıklıoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki
TOBB Genel Kurulu'nda skandal sözler sarfeden Kılıçdaroğlu'na TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan sert tepki geldi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB'un 72. Genel Kurulunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hisarcıklıoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu bize muhalefet görevi yüklemek istiyor. Doğru, Türkiye'de bir ana muhalefet boşluğu var mı? Var. Ama ana muhalefet boşluğunu doldurma görevi TOBB'un görevi değil." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun laiklik tartışmaları konusunda TOBB'un tavrını eleştirmesi ve muhalefet görevinin sadece CHP'ye yüklenmemesi gerektiğine yönelik ifadelerinin hatırlatılması üzerine Hisarcıklıoğlu, TOBB'un bir meslek kuruluşu olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

ANA MUHALEFET PARTİSİ GÖREVİNİ YAPSIN

Hiçbir zaman siyasi parti gibi davranma hevesi içinde olmadıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Geçmişte TOBB'un antidemokratik girişimler içinde olmasını tasvip eden birisi değildim. Bu kapsamda '2002'de bütün siyasi partilere aynı yakınlıkta ve uzaklıkta duracağız' dedim. Sayın Kılıçdaroğlu bize muhalefet görevi yüklemek istiyor. Doğru, Türkiye'de bir ana muhalefet boşluğu var mı? Var. Ama ana muhalefet boşluğunu doldurma görevi TOBB'un görevi değil. Bizim böyle bir misyonumuz yok. Siyaset Mecliste ve siyasi partilerde yapılır. Siyasetin yapılacağı yer burası (TOBB) değil. Burası ekonomik bir kuruluş. Böyle bakmak lazım. Siyasi boşluğu doldurma görevi bize ait değil ana muhalefet partisine ait. Ana muhalefet partisinin görevini yapması lazım."

KISKANÇLIK ÇIKARMANIN ANLAMI YOK

Kılıçdaroğlu'nun hükümete niye teşekkür ettiklerine dair eleştirisine de yanıt veren Hisarcıkoğlu, konuşmasında Kılıçdaroğlu'na da teşekkür ettiğinin altını çizdi.

İş alemini ilgilendiren yasalar konusunda verdikleri desteklerden ötürü teşekkürlerini ilettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, "Biz ahilik geleneğinden geliyoruz. Yapılan hizmetlere teşekkür ederiz. Bizim ahde vefa duygumuz vardır. İnsan olmanın özelliğidir bu." diye konuştu.

Türk iş dünyasına hizmet eden bakanlara teşekkür etmeleri gerektiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Bu gayet insani bir davranış. İnsani bir davranıştan da kıskançlık çıkarmanın bir anlamı yok." değerlendirmesinde bulundu.

LAİKLİK TARTIŞMALARI

Laiklik tartışmalarına ilişkin de konuşan Hisarcıklıoğlu, 2002 yılından bu yana TOBB Genel Kurul konuşmalarında demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti ilkesinin Türkiye'nin vazgeçilmez unsuru olarak ifade ettiklerini hatırlattı. Hisarcıklıoğlu, "Bugünkü genel kurulda da kendisi de (Kılıçdaroğlu) oradaydı herhalde duymadı. Düşük tonda mı söyledim acaba. Ondan mı duymadı? Aslında salon duydu da bir tek herhalde Kılıçdaroğlu duymadı. Kılıçdaroğlu bir şeye takıldığı zaman bizim söylediğimizi duymuyor herhalde." ifadesini kullandı.

Yeni anayasaya ilişkin tartışmaların sorulması üzerine Hisarcıklıoğlu, bu konuda geçmişteki çalışmalar yaptıklarını hatırlattı. Yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, yeni anayasının Meclis'te ve uzlaşı ile hazırlanması gerektiğini kaydetti.

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

Hisarcıklıoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" ifadesini talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.