Tüfenkci Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etti

Tüfenkci Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etti
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Kılıçdaroğlu'nun 'kan dökmeden başkanlık gelmez' sözlerine tepki gösterdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede yapılamaz" sözlerine ilişkin, "Partisindeki milletvekillerinin, bu milli iradeye karşı saygısızlık karşısında seslerini yükseltmesini bekliyorum. Kılıçdaroğlu'nu da istifaya davet ediyorum." dedi.

Bakanlıktaki makamında Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) heyetini kabul eden Tüfenkci, bir gazetecinin "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kansız bir şekilde anayasa getirilmez' gibi bir açıklaması oldu. Sizin görüşleriniz nelerdir?" şeklindeki sorusu üzerine açıklamalarda bulundu.

'KENDİNE YAKIŞAN CÜMLELER'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının kendilerini fazla şaşırtmadığını söyleyen Tüfenkci, "Her zaman kullandığı ve kendine yakışan cümleleri sarf etti. Bu artık bir klasik haline geldi. Dün söylediğini bugün inkar eder hale dönüştü. Burada da özellikle Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu defaatle ifade eden ana muhalefet lideri, bugün şaşırtıcı bir biçimde darbe anayasasını savunur hale geldi." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bir anamuhalefet partisine yakışmayan bir durum. Bu durumda ben önce kendi partisindeki milletvekillerinin bu milli iradeye karşı saygısızlık karşısında seslerini yükseltmesini bekliyorum. Doğrusu Kılıçdaroğlu'nu da bir kez daha istifaya davet ediyorum. Halkın iradesini hiçe sayan bir anlayışın Meclis'te yer alması ve Meclis'teki iradeyi de yok sayarak bunu kanla bastırmaya çalışması doğrusu, her türlü izahtan varestedir (uzaktır) diye düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum