Final-Four heyecanı Berlin'de!

Final-Four heyecanı Berlin'de!
Basketbolda kulüpler bazında Avrupa'nın bir numaralı organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final, yarın Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılacak.

Dörtlü Final'de Türkiye'yi temsil edecek Fenerbahçe'nin yanı sıra Rusya'dan CSKA Moskova ile Lokomotiv Kuban, İspanya'dan ise Laboral Kutxa takımları şampiyonluk mücadelesi verecek.

Mercedes-Benz Arena'daki organizasyonda ilk maçlar yarın yapılacak. İlk gün maçlarını kazanan takımlar 15 Mayıs Pazar günü finalde karşılaşacak. Kaybedenler ise aynı gün finalden önce üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek.

Dörtlü Final'in maç programı TSİ şöyle:

Yarın:

19.00 CSKA Moskova-Lokomotiv Kuban
22.00 Fenerbahçe-Laboral Kutxa

15 Mayıs Pazar:

18.00 Üçüncülük maçı

21.00 Final

Fenerbahçe ilk finalini istiyor

Fenerbahçe, Laboral Kutxa karşısında yarın Avrupa Ligi'nde ilk kez final oynama hakkı elde etmek için mücadele edecek.

Geçen sezon ilk kez yer aldığı Dörtlü Final'i 4. sırada tamamlayan Fenerbahçe, İspanyol rakibini yenip hem Türk basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirerek finale çıkmaya hem de organizasyondaki ilk galibiyetini elde etmeye çalışacak.

Tarihinde 5. kez Dörtlü Final'de yer alacak Laboral Kutxa, iki kez finalde kaybettiği kupayı bu sefer kazanmayı hedefliyor.

Fenerbahçe ile Laboral Kutxa Avrupa Ligi'nde daha önce 12 kez karşılaştı. Bu maçlarda İspanyol ekip Fenerbahçe'ye önemli bir üstünlük kurdu. İspanyolların 9 galibiyetine, sarı-lacivertli takım 3 kez kazanarak cevap verdi. Fenerbahçe ile Laboral Kutxa en son geçen sezon Top 16 turunda karşılaşmış ve iki takım da sahasındaki maçları kazanmıştı.

Obradovic ve Perasovic 6. kez

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Labarol Kutxa'nın Hırvat başantrenörü Velimir Perasovic'le 6. kez karşı karşıya gelecek.

İki başantrenör daha önce 5 kez karşılaştı. Perasovic'e karşı Panathinaikos'un başında maçlara çıkan Obradovic, 3 kez kaybetti, 2 kez kazandı. İki tecrübeli başantrenör en son 2011-2012 sezonunda Avrupa Ligi'nde karşılaşmıştı. Panathinaikos'un başındaki Obradovic, Anadolu Efes'i çalıştıran Perasovic'e karşı son maçını kaybetmişti.

İki Rus takımı final için karşılaşacak

Dörtlü Final'de iki Rus takımı finale çıkmak için karşı karşıya gelecek.

THY Avrupa Ligi'nde üst üste 5. kez Dörtlü Final'de yer alan CSKA Moskova, Lokomotiv Kuban'ı yenerek final biletini almayı hedefliyor. Lokomotiv Kuban da ilk kez yer aldığı organizasyonda final peşinde.

CSKA Moskova ile Lokomotiv Kuban bu sezon kendi liglerinde iki kez karşılaştı ve birer galibiyet elde etti. Bu iki takım Avrupa Ligi'nde ise birbirlerine 3. defa rakip oldu. CSKA Moskova, Avrupa Ligi'nde 2013-2014 sezonunda Top 16 turunda eşleştiği rakibini iki maçta da yenmeyi başardı.

Mercedes-Benz Arena

Avrupa basketbolunun en büyüğünün belirleneceği Berlin'deki Mercedes-Benz Arena'da tribünlerde 16 bin basketbolsever yer alacak.

Yapımına 2006'da başlanan ve 2008'de açılan Mercedes-Benz Arena, Spree Nehri'nin hemen kenarında Berlin Duvarı'nın bulunduğu hattın karşısında bulunuyor. Mimari açıdan da şık bir görünüme sahip salon yaklaşık 160 milyon avroya mal olmuştu.

Berlin'de 2. Dörtlü Final

Mercedes-Benz Arena, 2009'dan sonra 2016'da da Dörtlü Final'e ev sahipliği yapacak.

Salonun tamamlandığı 2008-2009 sezonunda Dörtlü Final'de, şu anda Fenerbahçe'yi çalıştıran Zeljko Obradovic'in başında bulunduğu Panathinaikos, finalde CSKA Moskova'yı yenerek kupayı kazanmıştı.

Türk şehri Berlin

Yurt dışında en fazla Türk nüfusunun bulunduğu şehir Berlin'de, gurbetçiler Fenerbahçe'nin en büyük destekçisi olacak.

Dörtlü Final'e ev sahipliği yapacak 3,5 milyon nüfuslu Berlin'de yaklaşık 200 bin Türk yaşıyor. Almanya'nın kuzeyinde bulunan Spree ve Havel nehirlerinin arasında kurulu olan Berlin'deki gurbetçilerin maça yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Berlin'de Türklerin yoğunlukla yaşadığı Kreuzberg de salona oldukça yakın bir mesafede bulunuyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.