Melih Gökçek’ten Kemal Kılıçdaroğlu’na şok!

Melih Gökçek’ten Kemal Kılıçdaroğlu’na şok!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun “Böyle bir başkanlık sistemi kan dökülmeden gerçekleştirilemez" sözlerine bir tepki de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi.

Gökçek, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerne "Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü olduğu dönemde sigortanın imkanlarını PKK’ya vermişti. Şimdi aslına dönüyor" diye yorumladı.

Başkan Melih Gökçek, “Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi” nedeniyle Ankara’ya gelen şehir plancıları, kent tasarımcıları ve iş adamlarına ANKAPARK’ı gezdirirken gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

“SİYASİ SAÇMALAMANIN ZİRVESİNDE ADAM”

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada başkanlık sistemiyle ilgili, "Başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine Başkan Gökçek şunları söyledi:

"Resmen saçmaladı. Siyasi saçmalamanın zirvesinde adam. Kılıçdaroğlu da aslına dönüyor. Kendisi Sosyal Sigortalar (SSK) Genel Müdürü olduğu dönemde sigortanın imkanlarını PKK’ya verdi. Bunu herkes biliyor, delilleriyle, belgeleriyle ben bunu defalarca televizyonlarda anlattım. O dönem SSK’nın malları PKK’nın hücrelerinden çıktı. O dönemde bir yığın PKK’lıyı işe aldı. Dolayısıyla tabiri caizse Kılıçdaroğlu aslına dönüyor. Mesele bu."

"CHP MARJİNALLEŞTİ"

Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin kan kaybetmesinden dolayı çileden çıktığını ifade eden Başkan Gökçek, CHP’nin marjinal bir parti haline geldiğini ve ön safta olan milletvekillerinin HDP ile iç içe olduğunu söyledi. Başkan Gökçek, “Resmen HDP’leşiyorlar. Şu anda maalesef Cumhuriyet Halk Partisi, marjinal bir parti haline gelmiş durumda. Sözcüleri konumunda olan kişilere bakın, ön safta olan milletvekillerine bakın, ne kadar eylem varsa onların içindeler ve HDP ile de iç içeler" diye konuştu.

TERÖRİSTLERE "EYLEMCİ" DEDİĞİNİ HATIRLATTI

Başkan Gökçek, bir başka soru üzerine de CHP Milletvekili Şenal Sarıhan’ın geçtiğimiz günlerde teröristlere terörist diyemediğini, teröristlere "eylemci" dediğini hatırlatarak, Şenal Sarıhan’ın Çubuk’ta bir şehit cenazesine katıldığını da söyledi. Gökçek, "Özellikle zımnen de olsa terörist grupların yanında olduğunu bilmeyen yok. Aleni olarak ağzından bir ifade çıkmıyor ama bütün davranışlar o istikameti gösteriyor. Bugün de geliyor, şehit cenazesine katılıyor. Bu niçin yapılıyor, oy kaygısıyla yapılıyor. Doğrudan doğruya şehit cenazesine gelen vatandaşı da saf görüyorlar. Halbuki Güneydoğu ile ilgili daha yeni rapor tuttular ve o raporun içinde askerimizi, polisimizi aleni olarak suçladılar. Bunlardan hesap sorulması gerektiğini söylediler. Bu insanlar hangi yüzle oraya geliyorlar? İnsan utanır bir parça. Ama bunlar siyaseti her şeyin üzerinde görüp, her şeyi meşru görüyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum