Trump geri adım attı

Trump geri adım attı
Her defasında Müslümanlar için nefret söylemlerinde bulunan başkan adayı Trump geri vites yaptı, 'bu sadece bir öneri' dedi.

ABD'deki başkanlık yarışındaki tek Cumhuriyetçi aday olan milyarder iş adamı Donald Trump, Fox News radyo kanalında konuk olduğu programda, aralık ayında açıkladığı "Müslümanların ABD'ye girişinin tamamen yasaklanması" fikri hakkında da konuştu.

"BU SADECE BİR ÖNERİ"

Donald Trump, "Ciddi bir sorunumuz var. Bu geçici bir yasak fikri. Henüz çağrısı da yapılmadı. Kimse henüz böyle bir yasak getirmiş değil. Neler olup bittiğini anlamamıza kadar bu sadece bir öneri." dedi.

"YASAK DAHA SONRA KALDIRILABİLİR"

Terörle mücadele çerçevesinde böyle bir yasağı savunduğunu ifade eden Trump, bu mücadele bittiğinde planladığı yasağın kaldırılabileceğini belirtti.

Donald Trump, yasak konusunda istisnalar yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise "İstisnalar olacak. Bu geçici bir şey. Amaç, sonunda yasağın kaldırılması. Şu anda bir yasak yok ama bir fikir olmalı, bir şeyler yapılmalı. Tercihen bu çok uzun sürecek bir yasak olmayacak. Benim söylemek istediğim, neler olduğunu öğrenmemiz gerektiği." karşılığını verdi.

Trump'ın aralık ayında ilk kez dile getirdiği fikir, Cumhuriyetçi Parti içinden, Demokrat Parti'den, ABD'deki Müslüman toplumundan ve dünyanın birçok yerinden tepki görmüştü.

Son olarak Londra'nın ilk Müslüman Belediye Başkanı olan Sadık Han'ın bir istisna olup olmayacağı sorulan Donald Trump, "Her zaman istisnai durumlar olabilir." demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.