Doğalgaz faturası ödemeden ısınma dönemi

Doğalgaz faturası ödemeden ısınma dönemi
Türk mühendis Fikret Özçelik, doğalgaz faturalarını neredeyse sıfıra indirecek hidrojenle çalışan kombi geliştirdi.

Artık doğalgaz faturası ödemeden de ısınmamız mümkün. Bugüne kadar hidrojen üzerine yaptığı çalışmalarla Dünya Hidrojen Enerji Birliği'nin dikkatlerini üzerine çeken Fikret Özçelik, 20 yıllık bir çalışmanın ardından suyla çalışan kombi, yemek ocağı ve kaynak makinesi üretti. Özçelik'in ürünleri ilgili alanlarda kullanılmaya başlandı. Yerli sanayicimiz bu konuda adeta milli üretim mücadelesi veriyor. 1974 petrol krizinin hissedildiği yıllarda babası Kemal Özçelik, Türkiye'de ilk elektronik ateşleme sistemini yapıp, yarım milyondan fazla arabaya takarak önemli bir hizmete imza atmıştı. Babasının yolundan giden Fikret Özçelik de lise çağlarından beri alternatif enerji kaynaklarına kafa yoruyor. Bilhassa çevreciliği ile bilinen hidrojen enerjisi dikkatini çekiyor. Fikret Özçelik'in ürettiği kombi günde sadece 1 litre suyla 100 metrekarelik bir evi ısıtabiliyor.

Bu kombinin bacası olmadığı için montesi çok kolay. Ödenecek faturaysa, doğalgaza göre yüzde 35 daha tasarruflu. Eğer evinizde elektrik üreten bir güneş paneliniz varsa ısınma gideriniz sadece 8 kuruşa düşüyor. Fikret Özçelik'in yaptığı suyla çalışan ocak da dünyada bir ilk. 20 litrelik çeşme suyuyla yaklaşık 10-15 gün çalışabiliyor. İs, duman yok, güvenle yemek pişirebiliyorsunuz. Bu ocağın bir diğer farkı ise yemeklerinizi doğalgazlı ocaklara göre iki kat daha hızlı pişirmesi.

BÜTÜN DÜNYA ONUN PEŞİNDE

Fikret Özçelik ürünlerini yapıp patentini aldıktan sonra, Mercedes ve General Motors şirketlerinden ortaklık teklifi gelmiş. Bu teknolojinin yerli kalması için tek başına çalışıp seri üretime geçmeyi tercih etmiş. Özçelik'in buluşları Yıldız Teknik, Kocaeli ve Balkan üniversitelerinden, TÜBİTAK ve Jandarma'dan da takdir ve onay almış.

TIKANMAZ PASLANMAZ

Fikret Özçelik'in bir başka çarpıcı ürünü kireç tutmayan, sızdırmayan ve tıkanmayan "plazma radyatör!" Bu radyatör ısı moleküllerini birkaç saniye içerisinde en uç noktaya ulaştırabiliyor. Anında ateş gibi oluyor. Üstelik bakım maliyeti sıfır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum