Kurtulmuş’tan Kılıçdaroğlu’na: ‘Özür dileyin’

Kurtulmuş’tan Kılıçdaroğlu’na: ‘Özür dileyin’
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz' sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz' sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun özür dilemesi gerektiğini söyleyerek, “Eğer ana muhalefet partisinin lideri özür dilemezse biz de özür dilemesi gerektiğini her gün kendisine hatırlatacağız. Milletimiz isterse sandıklarımızdan başkanlık sistemini de çıkaracak. Milletimiz isterse milli irade tecelli olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 151 eserin toplu açılışını gerçekleştirmek üzere Kocaeli’ne geldi. Açılış programına Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda bürokrat katıldı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ İLE DEFALARCA AÇILIŞ BAYRAMI YAPTIK”

Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “12 yıl önce Kocaeli’de göreve geldiğimizdekinden çok farklı bir Kocaeli var şu anda. Artık Kocaeli’de ilçelerimiz, şehir merkezlerimiz, beldelerimiz, köylerimiz eskisinden çok daha güzel, yaşanabilir hale geldi. Bizim köylerimiz Avrupa’nın köylerinden daha güzel olacak dedik. Onu da adım adım gerçekleştiriyoruz. Artık tek tek yaptığımız işlere açılış yapmaya fırsat bulamıyoruz. Fırsat buldukça Cumhurbaşkanımız ile bugüne kadar defalarca açılış bayramı yaptık” dedi.

“TÜRKİYE TERÖRLE İSTİKAMET ÇİZİLECEK BİR ÜLKE DEĞİLDİR”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, “Bugün açılışını yapacağımız 151 tesisin öncelikle kullanıcılarımıza, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikle bugün şahadete yürüyen 8 tane şehidimiz olmak üzere bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemize istikamet çizmek isteyen terör örgütleri ve onları maşa olarak kullananlar bilsinler ki Türkiye terörle istikamet çizilemeyecek bir ülkedir. Terör örgütünün Allahın izniyle beli kırılmıştır. Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz ve aydınlık yarınlara Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde yürümeye devam edeceğiz. Bu ülkede bir Başbakan IMF’den 500 milyon dolar para almak için Amerikan başkanının karşısında nasıl esas duruşta durduğuna şahit olduk. Bakınızı IMF’den 1 milyar dolar kredi için Türkiye’nin önüne konmayan şart kalmamıştı. 1999’da Kocaeli asrın felaketini yaşamıştı. O dönemde bütün dünya Kocaeli’ye yardım için seferber oldu ama maalesef o günkü hükümet deprem yardımlarını bile memur maaşlarını ödemek için kullanmıştı. Bugün artık bırakım IMF’den yardım almayı dünyanın neresinde mazlum birisi varsa yardım eden güçlü bir Türkiye var. Bugün artık dünya 5’ten büyüktür diyen bir lider var. Recep Tayyip Erdoğan var. Artık İstanbul’dan sonra Kocaeli’nin de bir boğaz köprüsü var. Osman gazi Köprüsü Kocaeli’ye hayırlı olsun. Kocaeli kuşkusuz bir sanayi kenti. Ancak Kocaeli artık Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ile artık bilimin de merkezi haline geliyor. Yerli otomobilimizi, yerli motorumuzu Kocaeli’de geliştiriyoruz. Türkiye’nin hayali olan mikroçip fabrikasını yine Kocaeli’de yapacağız. Türkiye dünyaya yerli ilaç sunacak, bunları da Kocaeli’de geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNE BİR AN ÖNCE GEÇİLMELİDİR”

Türkiye’nin dünyada büyük bir sıçrama yapacağını belirten Bakan Işık, “Şimdi dünyada yeni bir sıçramanın eşiğindeyiz. Ancak hızımız yeterli değil. Bu sistem bizim hızımızı kesiyor. Türkiye’nin sistem değişikliğine ihtiyacı var. Türkiye bir an önce başkanlık sistemine geçmelidir. Başkanlık sistemine karşı olanlar var. Hatta bu arada ağzında kan olanlar var. Ağızdaki kan iki şeyin işaretidir. Ya iç kanamanın ya da iç organlarındaki büyük bir tahribin eseridir. Ama yerli ve milli olan her şeye karşı olanlar kendilerini Türk hekimlerine teslim etmez. Onlara Rusya’ya git desek orada da Başkanlık sistemi var. Artık Başkanlık Sistemi’ne geçilmelidir. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan ile, lideriyle yoluna devam edecek inşallah” şeklinde konuştu.

“ALLAH’IN İZNİYLE 2023’TE ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE OLACAĞIZ”

Bakan Işık’ın ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Son yıllarda Kocaeli’nin almış olduğu büyük hizmetleri yakinen biliyorum. Türkiye büyük bir değişim ve gelişim sürecini geçiriyor. Allah’ın izniyle 2023’te çok daha güçlü bir Türkiye olacağız. Türkiye’nin bu siyasi ve ekonomik istikrarını sürdürmesi Türkiye’nin en büyük gücüdür. Sizlerin dualarıyla ve Allah’ın inayetiyle bu ekonomik ve siyasi istikrar bu memlekette sürmeye devam edecek. Bu istikrarın yanında üç tane daha önemli elementimiz var. Bunlardan birisi ırkların kardeşliği. Kocaeli bütün Osmanlı coğrafyasında yaşayan milletlerin bir arada yaşadığı bir kentimiz. Bu ülkenin en büyük güzelliklerinden birisi bu farklı milletlerden insanların tek vatan altında tek bayrak altında huzur içerisinde yaşamasıdır. İkinci elementimiz ise, burada tüm milletlerin barış içerisinde yaşamasıdır. Bazıları bu milletin dirliğini ve birliğini bozmaya çalışıyor. Bu ülkenin ikinci gücü olan milli birlik ve beraberliği sonsuza kadar koruyacağız ve bu topraklarda barış içerisinde yaşayacağız. 72 millet Selçuklu’nun Osmanlı’nın torunu olan bu milletin önünü kesmeye çalışıyor. Bir taraftar terör örgütüyle bir taraftan kirli oyunlarla önünü kesmeye çalışıyorlar. Ama bu millet diri bir şekilde durduğu sürece, bu millet Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durduğu sürece milli birlik ve beraberlik devam edecek. Üçüncü değerimiz ise demokrasidir. Bu millet sandıkta ne derse o değer başımızın üzerindedir” dedi.

“LÜTFEN ÖZÜR DİLEYİN”

“Millet sandıkta ne derse ona hiçbir söz söylemeyiz. Hiç beğenmediğimiz, görüşlerini beğenmediğimiz biri bile iktidara gelse eğer millet onu istediyse hiçbir şey söylemeyiz” diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:
“Bu millet iradesine sahip çıktığı için 27 Mayıs 1960’ı yenmiştir. Bu millet milli iradeye bu kadar sahip çıkmışken siyasetçilerin de sahip çıkması gerekmez mi? ama bakıyorsunuz ana muhalefet partisinin Genel Başkanı maalesef, anayasayı konuştuğunuz bir ortamda eski alışkanlıklarını depreştirerek kandan bahsediyor. Kardeşim, bahsettiğimiz konu anayasa değişikliğidir. Bunun yeri TBMM değil yeri geliyorsa milletin sandığıdır. Ama ana muhalefet partisi liderinin aklı eski demeçlerde kaldıysa bir çift laf söyleyelim. Artık köprünün altından çok sular aktı. Artık bu memlekette milletin iradesinden başka hiçbir şey olmayacak hiçbir sonuç alınmayacaktır. Ana muhalefet partisinin görevi bu milletin kötü hatıralarını çağrıştırır şekilde kandan bahsetmek değildir. Hiçbir şekilde kabul etmediğimiz bu ifadeyi düzeltmesini millet adına istiyoruz Bu ne aymazlıktır. Bu ne tutarsızlıktır. Bizim işimiz kanla değildir. Siyasetçilerin işi millet iradesiyledir. O günler geride kaldı. Tankların paletlerinin şakırtısıyla milletin iradesine ayar verildiği günler çok geride kaldır. Bizim buradan isteğimiz şudur. Sizin de böyle düşündüğümüzü biliyoruz. Lütfen özür dileyin. Milli iradeye teslim olduğunuzu söyleyin. Eğer ana muhalefet partisinin lideri özür dilemezse biz de özür dilemesi gerektiğini her gün kendisine hatırlatacağız. Milletimiz isterse sandıklarımızdan başkanlık sistemini de çıkaracak. Milletimiz isterse milli irade tecelli olacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.