28 yıl sonra bir araya geldiler

28 yıl sonra bir araya geldiler
Göle İstihkam Taburunda 28 yıl önce askerlik görevini tamamlamış 80 asker arkadaşı Ankara’da düzenlenen etkinlikle bir araya geldi.

Göle İstihkam Taburunda vatani görevlerini 28 yıl önce tamamlayan 80 asker arkadaşı her yıl geleneksek hale getirdikleri etkinliklerle Türkiye’nin farklı illerinde toplanıyorlar. Bu yıl ki etkinlik kapsamında Ankara’da bulunan asker arkadaşları Gençlik Parkında buluşarak Ankara’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler. İsviçre’den de katılımın olduğu 80 asker arkadaşı Gençlik Parkı’ndaki toplanma merasiminin ardından Anıtkabir’e geçti. Anıtkabir ziyaretinin ardından askerlik anılarını daha dün gibi hatırlayan asker arkadaşları birbirleriyle hasret giderdiler.

80 askerin komutanlarından Emekli Albay Hasan Ersin Berber’in de katıldığı etkinlikte duygusal anlar yaşanırken Emekli Albay Ersin, yaptığı açıklamada böylesi bir programda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirdi. 28 yıl aradan sonra 80 askerini bir arada görmekten dolayı çok duygulandığını dile getiren Emekli Albay Ersin, “Artık Göle İstihkamTaburu olarak bizim buluşmalarımız geleneksel hale geldi. Bu etkinlerimizi her yıl sayımızı artırarak devam ettireceğiz” dedi.
Komutanlarının konuşmasının ardından askerlerden birisi 28 yıl önce komutanına verdiği tekmili tekrarladı.
Göle İstihkam Taburu Çavuşlarından Hasan Öztürk ise böylesi bir buluşmada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yıllar sonra aynı birlikte askerlik yaptığımız arkadaşlarımızla tekrar bir araya gelmek benim için büyük bir mutluluk oldu. Biz zaten bunu her yıl düzenli olarak yapıyoruz. Bunu başlatan Ali İhsan Elay arkadaşımın yoğun çabalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. 28 yıl aradan sonra Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek bizim için ayrıca gurur verici bir durum” dedi.

Program bir dahaki toplantının daha fazla katılımla Konya’da gerçekleşeceğini belirterek yapılan açıklamaların ardından sona erdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.