Hisarcıklıoğlu'ndan Tekin'e sert tepki

Hisarcıklıoğlu'ndan Tekin'e sert tepki
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in sözlerini, Gürsel Tekin'in nifak çıkarma gayretinde olduğunu söyleyerek yalanladı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TOBB'u eleştirdiği genel kurul toplantısı sonrasında başlayan iftira kampanyasına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sert yanıt verdi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, önceki gün Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun kendilerine gelerek "Bizi bu zalimlerden kurtarın" dediğini iddia etmişti.

Bu sözleri sert bir dille yalanlayan Hisarcıklıoğlu, "TOBB'u siyasetin içine çekmek isteyenlerin, kendine siyasi ikbal arayanların provokasyonlarına gelmemekte kararlıyım. Gürsel Tekin, bu asılsız ifadeleri düzeltmez veya geri almazsa, hukuki süreci başlatacağım ve mahkeme önünde bunun hesabını soracağım" dedi.

"Çirkin bir iftira"

Kendisine atfedilen iddiaların tamamen yalan, uydurma ve art niyetli olduğunu dile getiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in haberde ileri sürdüğü iddialar, çirkin bir iftiradan ibarettir. Bu vesileyle, son iki gündür şahsımı ve TOBB'u siyasi polemiklerin içerisine çekmeye çalışanlara da seslenmek istiyorum. TOBB Başkanı olarak benim görevim, siyasi tartışmaların tarafı olmak değil, iş dünyamızın sorunlarını ve önerilerini, halktan yetki almış siyasetçilere ve karar alıcı konumundakilere iletmek, çözümler, projeler geliştirmektir. Bunu da istişare ile yapıyoruz. Bu çerçevede hem iktidar, hem de muhalefet partileriyle ve hükümet yetkilileriyle sürekli bir araya geliyor, görüşüyoruz."

"Gürsel Tekin nifak çıkarma gayretinde"

Hisarcıklıoğlu, Gürsel Tekin'in nifak çıkarma gayretinde olduğunu belirterek, "CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerin hiçbirinde geçmeyen bir ifadeyi, yapılmış gibi göstermeye çalışarak nifak çıkarma gayreti içinde olanları esefle kınıyorum. Siyasetin alanıyla, kendi görev alanımı karıştırmamaya özen gösterdim" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.