Malkoç: "Kılıçdaroğlu ıslah edilmeli"

Malkoç: "Kılıçdaroğlu ıslah edilmeli"
Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemi ile ilgili açıklamasına gün geçtikçe tepkiler de büyüyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştirdi.

Elazığ'da bir programa katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Kılıçdaroğlu'nun 'Başkanlık sistemi 'kan dökmeden gelmez' açıklamasını da değerlendiren  Malkoç siyasetçinin sermayesinin sözü olduğunu söyledi.

İç siyasi tartışmaların olabileceğini dile getiren Malkoç, siyasetçilerin birbirine söylediği sözlerin zaman zaman sert olabildiğini fakat önemli olanın Türkiye'nin milli menfaatleri korumak olduğunu da kaydetti. 

"Kendisine ve ülkesine zarar veriyor"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının bir siyasetçinin asla söylememesi gereken sözler olduğunu vurgulayan Malkoç, "Siyasetçinin dilinden kan damlarsa ve ağzından kan çıkarsa önce kendisine sonra partisine, milletine ve Türkiye'nin menfaatlerine zarar verir. Biz Kılıçdaroğlu'nun ıslah edilmesi gereken bir insan olduğu kanaatindeyiz. CHP'de aklı başında insanlar var. Bu sağduyulu insanlar Kılıçdaroğlu'nu alsınlar bir tam teşekküllü hastaneye getirsinler. İyi bir psikiyatri kliniği olan bir hastaneye getirsinler. Aksi taktirde partisine, kendisine ve ülkesine zarar veriyor" ifadelerini kullandı. 

Yeni anayasanın önünde hiç kimse duramaz 

Cumhurbaşkanının yeni anayasa konusundaki çalışmalarını sürdürmekte olduğunu anlatan Malkoç, " Türkiye 2023 ve 2071 hedefine yürüyecekse, Cumhuriyetimizin 100. yıl döneminde dünyadaki ilk 10 ülke arasına girecekse, fert başına düşen milli gelirimiz 9 bin 511 dolardan 20 bin dolara ve ihracatımız 100. yılda 500 milyarda dolara çıkacaksa bu ülkenin anayasasının yenilenmesi ihtiyaç vardır. Zaten milletinde talebi yüzde 90 budur. Bunun önünde hiçbir siyasi partinin veya siyasetçinin durması mümkün değildir. " diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.