2 çocuğu vuran şahıstan kan donduran itiraf

2 çocuğu vuran şahıstan kan donduran itiraf
Elazığ'da 10 ve 13 yaşındaki iki kardeşi evinin önünde vuran şahsın, “Babalarından intikam almak için çocuklarını öldürmek için ateş ettim” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Olay, dün saat 10.30 sıralarında merkez Salıbaba Mahallesi Yüce Sokak'ta meydana gelmişti. Abdülkadir Karakaya (39) geçtiğimiz yıl ağustos ayında kendisini bıçakla yaralayan ve cezaevine giren Hüseyin Bakşi'nin çocukları 10 yaşındaki Yusuf ve 13 yaşındaki Tolga Bakşi'yi evlerinin önündeki sokakta 8 el ateş ederek, ağır yaralamıştı.

10 YAŞINDAKİ YUSUF’UN YANINA GELİP KAFASINA SIKMIŞ

Polis tarafından gözaltına alınan Karakaya, planlayarak ve kasten öldürmeye teşebbüs suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Karakaya’nın evin bulunduğu sokağa giderek pusuya yatıp bir süre çocukların çıkmasını beklediği, ardından da olayı gerçekleştirdiğinin üzerinde duruluyor.

Olay anında Karakaya’nın 10 yaşındaki Yusuf’un yanına yaklaştığı kafasına tek el ateş ettiği, ardından da evin içerisine kaçmaya çalışan 13 yaşındaki Tolga’ya peş peşe ateş ederek, olayı gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

KAN DONDURAN İFADE 

Elazığ E Tipi Cezaevine gönderilen Karakaya’nın nöbetçi mahkemede, “Babalarıyla husumetim vardı, onun için evinin önüne gittim. Çocuklar kapıya çıkınca önce küçük olanı daha sonra eve kaçmaya çalışanı vurdum. Çocukları öldürmek için ateş ettim” diye ifade verdiği öğrenildi.

YUSUF’UN DURUMU KRİTİK

Kafasından vurulan 10 yaşındaki Yusuf Bakşi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ameliyatın ardından cihaza bağlanarak yaşatılmaya çalışılıyor.

Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alınan 13 yaşındaki Tolga Bakşi'nin durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Kolu, sırtı ve omzuna 4 kurşun isabet eden Tolga’nın yoğun bakım ünitesinde tutulduğu ancak hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.