Sinan Oğan'dan sert tepki!

Sinan Oğan'dan sert tepki!
MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, “Türkiye'de hukuk ve adalet ayaklar altında adaletin adaleti gitmiş bakanlığı kalmış” dedi.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen "Kırım Türklerinin sürgününün 72. yılı" nedeniyle düzenlenen mitinge, MHP Genel Başkan adayı Oğan da katıldı. Kurultayın yapılıp yapılmayacağına ilişkin miting alanında basın mensuplarına açıklama yapan Oğan, dün 4 genel başkan adayı bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bugün de bir bildiri yayınladık yarın da saat 10’da biz kurultayımızı yapmak üzere orada olacağız. Ancak maalesef ki bugün alınan tedbirlere baktığımızda şunu görüyoruz. Hükümetin Suriye sınırına almadığı tedbirleri otelin etrafına kurduğunu görüyoruz. Biz elbetteki orada bir ülküdaşımızın dahi burnunun kanamasını istemiyoruz. Polis bizim polisimiz orada herhangi bir şekilde karışıklık yaşanmasını istemiyoruz. Bu sebeple ben valiliğe ve emniyete çağrıda bulunuyorum.

Biz sivil olarak hukukun bize tanıdığı haklar doğrultusunda oraya gideceğiz. Türkiye’de seyahat ve ulaşım özgürlüğü var biz oraya gidip toplantımızı yapacağız. Bunun kolluk kuvvetleri marifetiyle engellenmeye çalışılması hukuka Anayasa’ya bir darbedir. Dünden beri görüyoruz. Adalet Bakanı bu işin içerisinde attığı tweette ‘Biz bu işin içinde yokuz’ demiş o zaman sayın Bozdağ Adalet Bakanlığı yapmıyor. Bundan eğer Bekir Bozdağ’ın haberi yoksa o koltuğu terk etsin yok eğer haberi varsa bir yalancının o görevi yapmaya hakkı yok yine o koltuğu terk etsin. Türkiye'de hukuk ve adalet ayaklar altında adaletin adaleti gitmiş bakanlığı kalmış."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.