Fotoğraf yüzünden işinden oldu!

Fotoğraf yüzünden işinden oldu!
Manisa'da, Nuan Kurtulmuş'u evlerine davet ederek çay ikramı yapan, çektirdikleri fotoğrafı sosyal medyadan paylaşan Remziye Kavukçu'nun, işçi olarak çalıştığı Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden kovulduğu belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u evlerine davet  ederek çay ikramında bulunan, birlikte çektirdikleri fotoğrafı sosyal medya  üzerinden paylaşan Remziye Kavukçu'nun, bu paylaşımları sonrası geçici işçi  olarak çalıştığı Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri'ndeki  (MASKİ) işinden çıkarıldığını öne sürdü. 

Remziye Kavukçu'nun işine son verilmesi nedeniyle Ak Parti Yunusemre  ilçe teşkilatı, kadının eşi Ercan Kavukçu ile birlikte MASKİ binası önüne siyah  çelenk bıraktı.

Remziye Kavukçu'nun eşi Ercan Kavukçu, gazetecilere yaptığı  açıklamada, 476. Uluslararası Mesir Macunu Festivali etkinliğine katılmak üzere  Manisa'ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u evlerinin yakınında  gördüklerinde, misafirperverlik gereği evlerine davet ettiklerini, daveti kabul  edip gelmesinin ardından da balkonda ağırlayarak çay ikramında bulunduklarını  hatırlattı.

'NEDEN FOTOĞRAF ÇEKTİRDİN O KADRAJA GİRDİN'

Kurtulmuş'la birlikte çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya  üzerinden paylaştıklarını ifade eden Ercan Kavukçu, bunun üzerine eşinin geçici  işçi olarak çalıştığı MASKİ'deki bazı kişilerden tepki aldığını, "Neden fotoğraf  çektirdin, o kadraja girdin" gibi söylemlerle karşılaştığını öne sürerek şunları  söyledi:

"Kısa süre sonra, istihdam fazlalığı gerekçesiyle işten çıkarıldı.  İnsan kaynakları bölümüyle görüştüğümüzde bize 'Tazminat da vermeyeceğiz, gidin  yasal yollara başvurun' denildi. Bu tavır eşimi ve beni çok kırdı,  yakıştıramadık. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u evimize çağırdığımız için  hiç pişman değiliz. Aksine çok daha memnun oldum. Tekrar gelsinler, evimizde  misafir ederiz."

"AİLENİN DAVRANIŞI TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ ÖRNEĞİ"

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ise devlet büyüklerinin  misafir edilmesinin Türk geleneklerinde önemli bir yerinin bulunduğunu, Kavukçu  ailesinin davranışının da Türk misafirperverliğinin örneği olduğunu belirtti.

Remziye Kavukçu'nun, Manisa Büyükşehir Belediyesinin MHP'li başkanı  Cengiz Ergün'ün talimatıyla işine son verdiğini savunan İkinci, bu tavrın "akla,  mantığa sığmayan bir olay" olduğunu dile getirerek, "Bu tavrı ne MHP'li, ne  CHP'li, ne AK Parti'li, ne de başka bir siyasi örgütün kabul edeceğini  düşünmüyorum." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Ergün'e bu davranışı yakıştıramadıklarını kaydeden  Zafer İkinci, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin, Kavukçu'ya, işe  alacağı ve mağdur etmeyeceği yönünde söz verdiğini de aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.