MHP için tarihi gün

MHP için tarihi gün
Muhalif adayların ortak bildirisinde, "MHP sahipsiz değildir. Son sözü delegeler söyler" denilerek, kurultayın Haziran'da yapılacağı duyuruldu.

MHP'nin dört muhalif adayı Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ tek araçla Büyük Anadolu Oteli'nin önüne geldi. Salonun önünde iki grup arasında kavga çıktı. 

Esenboğa Havalimanı güzergahında bulunan otelin girişi, mahkemenin tedbir kararına istinaden Ankara Valiliğinin talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından barikatlarla kapatıldı. 

Kurultayın yapılması planlan otele girişlerine izin verilmeyen gruplar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi girişinde beklemeye başladı.               

MHP’li muhalifler Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın otele gelmesini bekleyen grup, MHP genel merkezi aleyhinde slogan atarak genel başkan adaylarının alana gelmesini bekliyordu.

SİNAN OĞAN'IN OFİSİNDE BİR ARAYA GELDİLER 

Bu arada Sinan Oğan'ın Öveçler'deki ofisinde bir araya gelen Akşener, Aydın, Özdağ ve çağrı heyeti son bir değerlendirme yaptı. 

SALONUN ÖNÜNE GELDİLER

MHP'de dört aday kurultay yapmak istedikleri otele geldi. Başkan adaylarının tek bir araçla yola çıkması dikkat çekerken, aracın Sinan Oğan'a ait olduğu öğrenildi.

MHP'de dört adayın konuşma yapacağı otobüsün önünde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı kavga çıktı. Dünden bu yana Ankara'ya gelen partililer nedeniyle otel çevresi miting alanına döndü. Partililer arasında görüş ayrılığının bir noktada kavgaya dönüştü görüldü. Yumruklu kavga kameralara takıldı. 

ÜMİT ÖZDAĞ BARİKATIN ÜZERİNE ÇIKTI

Otelin önünde partili ve delegelerin oluşturduğu kalabalığın içinden korumalar eşliğinde geçen adaylar, polisin önlem almak üzere kurduğu barikatların önüne geldi. Bu sırada MHP'li Ümit Özdağ'ın polis barikatının üzerine çıkarak, kalabalığa geri gitmesi ve ön tarafta yer açılması için uyarıda bulunduğu görüldü.

MHP'li Yusuf Halaçoğlu da elindeki megafonla kalabalığa uyarılarda bulunarak, bir açıklama yaptı.

"KURULTAY HAZİRAN'DA"

Mayıs ayı içinde Yargıtay kararının bekleneceğini söyleyen Koray Aydın, kurultayı Haziran'da yapacaklarını söyledi. Otelin önündeki durum hakkında da konuşan Aydın, "Noter çağırıp durumu tespit ettik"ifadelerini kullandı.

AKŞENER: BARİKATTAN AYRILMAYACAĞIM

"Bugün burada bu tedbiri alanlar resmi yazılarını bizi göstermek durumundalar" diyen Meral Akşener de, "Biz valinin aldığı talimatı görmek zorundayız. Aksi takdirde ben barikattan ayrılmayacağım" dedi.

ORTAK BİLDİRİYİ HALAÇOĞLU OKUDU

MHP'li muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ imzasıyla ortak bildiri yayımlandı. MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu tarafından okunan bildiride, "Hiç kimse boşuna heveslenmesin, avuçlarını ovuşturmasın. MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler" denildi.



1463300331913.jpg1463300336491.jpg1463300345541.jpg

KAVGA KAMERALARA TAKILDI

Dünden bu yana Ankara'ya gelen partililer nedeniyle otel çevresi miting alanına döndü. Partililer arasında görüş ayrılığının bir noktada kavgaya dönüştü görüldü. Yumruklu kavga kameralara takıldı. 

Muhalifler Ankara'da yaklaşık 800-900 delegenin kendilerine destek için beklediği iddiasında. Otel çevresinde imza toplama çalışması yürütülüyor.

TRAFİK KİLİTLENDİ

MHP'li 4 aday Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın kurultay yapmak istedikleri Büyük Anadolu Oteli'nin bulunduğu Ankara Esenboğa Havalimanı yolu yoğunluk nedeniyle trafiğe kapandı. Havalimanı girişinde MHP'li delegeler ve partililerin oluşturduğu kalabalık ve araç yoğunluğu nedeniyle trafik kilitlendi. 

Muhalifler kongre salonuna giremedikleri dair tutanak almaya çalışıyor. 

Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın saat 10.20 sularında salonun önünde delegelerle bir araya geldi. 

OTELİN GİRİŞİ SABAH KAPATILDI

Bugün sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı güzergahında bulunan otelin girişi, mahkemenin tedbir kararına istinaden Ankara Valiliğinin talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından barikatlarla kapatıldı. Kurultayın yapılması planlan otele girişlerine izin verilmeyen gruplar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi girişinde bekledi.

videogaleri.gif
fotogaleri-002.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.