Akşener 'yazılı emri görmeden ayrılmayacağız

Akşener 'yazılı emri görmeden ayrılmayacağız
MHP Genel Başkan adayın Meral Akşener, Emniyet ve valiliğin yazılı emrini görmedikten sonra alandan ayrılmayacaklarını açıkladı.

4 ADAYDAN ORTAK BİLDİRİ

Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın saat 10.20 sularında salonun önünde delegelerle bir araya geldi. 4 genel başkan adayının ortak bildirisi, MHP eski Milletvekili Yusuf Halaçoğlu tarafından okundu. Halaçoğlu'nun okuduğu bildiride "Hiç kimse boşuna heveslenmesin MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler" ifadesi yer aldı. 

KORAY AYDIN: KURULTAY HAZİRANDA

Mayıs ayı içinde Yargıtay kararının bekleneceğini söyleyen Koray Aydın, kurultayı Haziran'da yapacaklarını söyledi. Otelin önündeki durum hakkında da konuşan Aydın, "Noter çağırıp durumu tespit ettik" ifadelerini kullandı.

AKŞENER: BARİKATTAN AYRILMAYACAĞIM

"Bugün burada bu tedbiri alanlar resmi yazılarını bizi göstermek durumundalar" diyen Meral Akşener de, "Biz valinin aldığı talimatı görmek zorundayız. Aksi takdirde ben barikattan ayrılmayacağım" dedi.

SİNAN OĞAN: SÖZLÜ TALİMATLA BEKLİYORLAR

Sinan Oğan yaptıkları açıklamada "Biz polisin burada olmasının resmi gerekçesini sorduk, bize yazılı belge görmelerini istedik. Ama anlaşılıyor ki burada sözlü talimatla bekliyorlar" dedi.

MHP kurultayının yapılması için alanda toplanan ülkücüler polis tarafından engelleniyor. 1000'e yakın delege otele sokulmuyor. Meral Akşener'in avukatı polisin elinde geçerli karar olmadığını açıkladı.On binlerce ülkücünün hukuksuz bir şekilde durdurulduğu ortaya çıktı. Alanda bulunan genel başkan adayları ve delegeler polis zoruyla otele alınmıyor.Meral Akşener'in avukatı Mustafa Güldoğan, "Mahkemenin iptal ettiği icra dosyasına dayanılarak durdurulmaya çalışılıyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.