Ehliyet soruları cevapları açıklandı mı? 2016

Ehliyet soruları cevapları açıklandı mı? 2016
Ehliyet sınav soruları cevapları açıklandı mı? Sürcü adayları sınavdan sonra Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu aratıyor. işte detaylar...

Ehliyet sınavı soruları merakla bekleniyor. Ehliyet alabilmek herkesi için en önemli sınavlardan biridir. Çünkü ehliyet sınavı sonucunda bizler vatandaşlar olarak rahatça araç kullanabilir gidecek olduğumuz yere daha kısa bir sürede ulaşım sağlayabiliriz. Bunun için herkesin belli bir yaşa geldiğinde ehliyet alması önemlidir. Ehliyet alabilmek de hiç de öyle kolay ve basit bir işlem değildir. Bu nedenle ehliyet sınavlarına çalışabilmek için gerekli notlar alınmalı ve de ciddiyetle çalışılmalıdır. Hele ki trafik kuralları hakkında çok fazla bir bilginiz yok ise hem direksiyon sınavına hem de yazılı sınavına düzenli olarak çalışmanız gerekir. Çünkü öncelikle ehliyet alabilmek uzun uğraşılı ve de oldukça masraflı bir süreçtir.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULA

Ehliyet sınavlarının her birinin ücreti azımsanacak rakamlar da değil aynı zaman da bu sınavlara girebilmek de hiç kolay değildir. Bu nedenle trafik konusunda bilinçlendirme çok önemli ve de beraberinde ehliyet alabilmek de oldukça önemlidir.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Geçtiğimiz dönemlerde en geç iki hafta içerisinde açıklanan sınav sonuçları, bu sınavda da aynı sistemde işleyecek. Bir önceki sınav 13 Şubat'ta yapılmış, fakat sınav sonuçları çok gecikmeden 25 Şubat tarihinde açıklanmıştı. Bu sınavın sonuçlarının ise en geç 26 Mayıs tarihinde açıklanacağı beklenebilir.

E-SINAV YAYGINLAŞTIRILACAK
MEB, bu yıl 17 ilde, e-sınav salonlarında işitme engelli adayların Ankara'ya gelmek zorunda kalmadan sınava alınabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.
Sınav, yarın saat 11.30 ve 13.00'te Beşevler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli e-sınav salonunda düzenlenecek.
Daha önceden sadece Ankara'da işaret dili bilen gözetmenler eşliğinde sınava girebilen işitme engelli adaylar, e-sınav uygulamasıyla, yazılı soruların yanında, bunların işaret diline çevrilmiş videolarını da görebilecek.

Ülkemizde her yıl belirlenmiş olan tarihlerde yapılan ehliyet sınavı yine olduğu gibi mayıs ayı itibari ile yazılı sınav yapılmıştır. 14 Mayıs 2016 Cumartesi tarihinde yani dün yapılan ehliyet sınavına çok sayıda vatandaş başvurmuştur. Bu sayede ehliyet sınav soruları da internet üzerinde hızlıca yayılmaya başlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bu ehliyet sınav soruları sınav olduktan sonra hepsi açıklanmamıştır. Yani ehliyet sınav sorularını tümünü resmi site yasaklamıştır. Ehliyet sınav sorularının yalnızca bir bölümünün açıklanması talebi üzerine ehliyet sınavına giren adaylar ehliyet sınav sorularının belli bir kısmını resmi sayfa üzerinden kolayca öğrenebilirler. Ehliyet sınav sorularının tamamını öğrenmek de bazı siteler tarafından mümkündür. Ancak ehliyet sınav sorularının doğru sonuç vermesi için resmi Milli Eğitim Bakanlığı sayfası üzerinden ehliyet sınav sorularının kontrol edilmesi gereklidir. Ehliyet sınav sonucunu merak eden adaylar böylelikle soruların bir kısmını olsun görerek sonuca kendilerini hazırlayabilirler. Zaten artık geliştirilen teknik çalışmalar sonucunda ülke genelinde yapılan sınavların sonuçları daha hızlı bir şekilde okunmaya başlamıştır. Gerekli kurumlar tarafından da belirtildiği üzere ehliyet sınav sorularının sonuçları en kısa zamanda açıklanacağı duyurulmuştur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.