Oya Aydoğan hayatını kaybetti!

Oya Aydoğan hayatını kaybetti!
Geçtiğimiz hafta sonu yemek yerken rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan usta sanatçı Oya Aydoğan bu sabah saat 07.15'te hayatını kaybetti.Oya Aydoğan'ın ölümü herkesi derinden üzdü...

Aort damarı yırtılan ve kaldırıldığı hastanede 12 saat süren ameliyat sonrası tedavisi yoğun bakımda uyutularak devam eden 59 yaşındaki Oya Aydoğan hayatını kaybetti.
 

HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA

Oya Aydoğan'ın ölümü ile ilgili hastaneden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

07 Mayıs 2016 Cumartesi gecesi, hastanemiz acil servisine “Akut Asendan Aorta Diseksiyonu” tanısı ile başvurmuş, ameliyat edilmiş ve sonrasında yoğun bakımımızda tedavi altına alınmış olan Sayın Oya Aydoğan’ın sağlık durumu, 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 23.00 itibarı ile, artan beyin ödeminin sonucu olarak daha da bozulmuş, hastamızın tansiyon düşüklüğü tedaviye yanıt vermeyen şekilde seyir göstermeye başlamıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, maalesef hastamız 15 Mayıs 2016 Pazar günü sabaha karşı saat 07.15’te vefat etmiştir.
Boğazına takılan patatesi çıkartmak isterken aort damarı yırtılan ve kaldırıldığı hastanede 12 saat süren ameliyat geçiren Oya Aydoğan o günden bu yana uyutuluyordu.
SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU'NDAN OYA AYDOĞAN AÇIKLAMASI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sanatçı Oya Aydoğan'ın ölümüne ilişkin, "Sevilen, yılların sanatçısıydı. Milletimizin ve sanat camiasının başı sağ olsun" dedi.
Boğaziçi Köprüsüne Kadın Kanserleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bisiklet turuna katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu, sanatçı Oya Aydoğan'ın ölümüne ilişkin ise, "Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sevenleri, sanat camiası, sinema camiasının başı sağ olsun. Sevilen, yılların sanatçısıydı. Toplumun hemen hemen her kesiminden kendisine sanatçı olarak değer verilen bir şahsiyetti. Milletimizin ve sanat camiasının başı sağ olsun. Allah mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.

OYA AYDOĞAN KİMDİR?
Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Oya Aydoğan 1957 yılında Erzincan'da doğmuştur.  Ortaokulu zamanının Fransız kız ortaokulu olan St. Pulchérie'de okudu. Liseye de St. Michel'de devam etmiştir. Beyazperdeye 1976 yılında giren Aydoğan, 80'li yıllarda sahnelerde de boy göstermiştir. Türk yapımı fantastik çocuk dizisi Bez Bebek (dizi)'te oynamıştır.1989 doğumlu Gurur Aydoğdu isimli bir erkek çocuk annesidir.

Oya Aydoğan'ın vasiyeti yerine getirilecek!
Oya Aydoğan'ın ani ölüm haberi bütün sanat dünyası ve sevdiklerini yasa boğdu.  Sanatçının oğlu Gurur Aydoğan, hastane önünde yaptığı açıklamada, annesinin o isteğinin yerine getirileceğini açıkladı.İşte Oya Aydoğan'ın o vasiyeti..

 

Oya Aydoğan'ın ani ölüm haberi bütün sanat dünyası ve sevdiklerini yasa boğdu. Boğazına takılan yemeği çıkarmaya çalışırken aort damarı yırtılan ve yoğun bakıma alınarak tedavisi sürdürülen Oya Aydoğan yaşama tutunamadı.

Sanatçının oğlu Gurur Aydoğan, hastane önünde yaptığı açıklamada, annesinin isteğinin yerine getirileceğini belirterek:
Eminim ki bütün Türkiye'nin çok sevdiği benim en değerlim Oya Aydoğan'ı kaybettik. Yarın 14.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda anma töreni düzenlenecek. Ardından ikindi namazını müteakip Levent Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Kendisi Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilmek istemişti. Belediye bu konuda yardımcı oldu, teşekkür ederiz.

Cenazeye bütün sevenlerini bekliyorum. Bu sürekçe bize destek veren, dualarını esirgemeyen bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Ameliyattan güçlü çıktı, ümitliydim ama olmadı. İnşallan mekanı cennet olur. Allah'ın takdiri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.