THY Avrupa Ligi'nde takım sayısı 16'ya düşecek

THY Avrupa Ligi'nde takım sayısı 16'ya düşecek
Avrupa Ligi Başkanı Bertomeu, "THY Avrupa Ligi'ndeki takım sayısı gelecek sezon 24'ten 16'ya düşecek ama Türkiye'den yine 4 ekip organizasyonda yer almaya devam edecek." dedi.

Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen Dörtlü Final organizasyonu sırasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bertomeu, Türk basketbolunun son yıllarda önemli mesafeler aldığını belirterek, "THY Avrupa Ligi'ndeki takım sayısı gelecek sezon 24'ten 16'ya düşecek ama Türkiye'den yine 4 ekip organizasyonda yer almaya devam edecek." dedi.

Jordi Bertomeu, gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final organizasyonun Türkiye'de olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, bu konuda henüz karar verilmediğini vurgulayarak; İspanya, Sırbistan, Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Rusya gibi ülkelerin Türkiye'nin rakibi olduğunu dile getirdi.

Dörtlü Final'e ev sahipliği yapmak isteyen ülkelerin kapasitelerine bakacaklarını kaydeden Bertomeu, "Ulaşım imkanlarına, salon ve otel imkanlarına göre karara varılacak. İstanbul'da bir Dörtlü Final organizasyonu yapmak isteriz ama henüz karar verilmedi. Değerlendirmeler devam ediyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.