Görmez'den DAEŞ'e tepki

Görmez'den DAEŞ'e tepki
Kilis'teki Suriyeli sığınmacıları ziyaret eden Mehmet Görmez, DAEŞ'e tepki göstererek, saldırıları gerçekleştirenlerin hiçbir değer tanımadığını dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriyeli sığınmacılara gönderilen yemeklerin pişirildiği Öncüpınar Konteyner Kentteki mutfakta inceleme yaptı. Suriyeli sığınmacılar ve burada yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler alan Mehmet Görmez, ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yaptı.
 
Görmez, son aylarda Suriye tarafından atılan katyuşa roketatar mermileriyle 21 kişinin öldüğü Kilis'e 'geçmiş olsun' demeye geldiğini ifade etti. Kilis'in, Suriye savaşının başlamasının ardından sığınmacıların yükünü omuzladığını ve dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Görmez, "Kilisliler beş senedir Suriyelilere ev sahipliği yapıyorlar. Sevgili peygamberimiz ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisinin tatbik ettirdiği bir yeri görmek isterseniz Kilis'e geleceksiniz" dedi.
 
Saldırıları gerçekleştirenlerin hiçbir değer tanımadığını da dile getiren Görmez şöyle dedi:
 
"Bu saldırıları gerçekleştirenlerin, bu cinayet şebekelerinin hiçbir insani değer tanımadığı, hiçbir İslam ahlakı değer taşımadığını Kilis'e yönelik saldırılardan tespit etmek mümkündür. Bir taraftan Kilisliler 5 senedir kendi komşularına, kendi kardeşlerine, kendi ülkelerinden bombaların, silahların gölgesinde kaçan kardeşlerine kucakları, evlerini, hanelerini açmışken, bütün insanlığın vicdan yükünü omuzlamışken, böyle bir şeye maruz kalması son derece üzüntü vericidir. Allah bir an önce, Kilis'i, Suriye'yi ve buradaki insanları bütün kötülüklerden muhafaza eylesin."
 
Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 'Şimdi yaraları sarma zamanı' adlı kampanya başlattıklarını da hatırlatan Mehmet Görmez, "Kampanya ile Diyanet vakfımız bu bölgedeki çadır kentlerde ve sınır ötesinde zor durumda olan kardeşlerimize her gün sıcak yemek götürüyor. Kim ne yaparsa yapsın, biz millet olarak insanlıkta ve insanlığın vicdanında kalmaya ısrar etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.